Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 23. mars 2008 kl 21.25 Påskekrim: Kriminalsjef Foyle

Hvem drepte Julian Worth?

Samantha Stewart (Honeysuckle Weeks), Paul Milner (Anthony Howell) og kriminalsjef Foyle (Michael Kitchen ). (Foto: ITV)
Samantha Stewart (Honeysuckle Weeks), Paul Milner (Anthony Howell) og kriminalsjef Foyle (Michael Kitchen ). (Foto: ITV)
Kriminalsjef Foyle kjeder seg under mørkleggingen og har begynt å spille sjakk med Josef Novak. Foyles motspiller er psykiater og polsk jøde. Når en av Novaks kolleger, Julian Worth, blir funnet myrdet, må Foyle sette fra seg sjakkbrettet og starte nok en etterforskning.

Det er mange mistenkte i saken og noen tror at Novak står bak mordet. Det tror ikke Foyle. Den drepte var mislikt av mange. Hvem drepte Julian Worth og hvorfor?

Krigstraumer
Sackville House i Hastings er rekvirert til militærhospital for rehabilitering av tjenestemenn som har traumer som skyldes krigen. Josef Novak er psykiater ved Sackville House. Novak sliter selv også. Hans familie i Polen ble sendt til konsentrasjonsleir og han har ingen mulighet til å hjelpe dem.

Samtidig er 14-åringen og nazihaterenTommy Crooks meldt savnet fra sitt hjem i London. Han har jobbet som telegrafbud og levert mange triste meldinger. Nå har han kranglet med faren sin og muligens dratt til Hastings der han tidligere har vært evakuert.

Foyle må sette seg inn i mange triste krigsopplevelser hos flere personer, før han klarer å løse mordgåten.

Britisk krimserie (2006)
Originaltittel: Foyle’s war: Broken souls
Produsert av Icon Films International
I rollene: Michael Kitchen, Honeysuckle Weeks Anthony Howell m.fl.
Kontaktperson: Berit Ekholdt, tlf 23 04 94 50 / 99 79 77 43
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no