Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 28. oktober 1999 kl 20.05 Vestavind

Vestavind (ttv)


NRK1 torsdag 28. oktober kl 20.05
Vestavind (9:17)

Joachim kommer til Oslo

Agnes (Hildegun Riise) og Ivar (Sven Nordin) har fått ny, moderne leilighet på Lambertseter. Der blir det innredet rom til Joachim som flytter fra Vestlandet til Oslo. Ivar er ikke bare begeistret, men sier ingenting.
Agnes og Ivar feirer den nye leiligheten med å gå på restaurant. Men Ivars eventyr med Ellinor fra Grongedal, og hans mistanke om at det er noe mellom Agnes og Georg (Bjørn Skagestad), legger en demper på stemningen. Og Ivar tyr igjen til flaska. Etter en heftig krangel styrter Agnes ut - og støter på Georg som er blitt restaurantmusiker. Hun forteller ham at sønnen Joachim nå skal flytte til Oslo.

Møtet med storbyen
Joachim får rom med Elvis på veggen og utsikt til en byggeplass. Men bildet fra Nedrebø har han tatt med seg. For Joachim blir møtet med storbyen vanskelig, men ikke uten positive overraskelser. Agnes tar med seg Joachim for å møte Georg i Frognerparken. Joachim vil gjerne bli musiker som sin far, og ber ham spille for seg. Georg svarer svevende at det skulle han gjerne gjøre, men akkurat nå er saksofonen på reparasjon.

NRK1 torsdag kl. 20.05

Bilder (via Scanpix/Internett)
1. Joachim flytter til Oslo, og møtet med storbyen blir vanskelig, men inneholder også gleder. (NRK-foto: Anne-Liv Ekroll)

2. Agnes (Hildegun Riise) tar med seg sønnen for å møte Georg (Bjørn Skagestad) i Frognerparken. (NRK-foto: Anne-Liv Ekroll)

Norsk dramaserie i 17 deler produsert av NRK Drama
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56
Prosjektleder: Bitte Monn- Iversen