Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 23. juni 2011 kl 22.15 Dokusommer: Livet er jævlig deilig

Samtaler om døden


I januar 2008 tar Erles mamma sitt eget liv. I dyp depresjon ønsker hun ikke lenger å leve. Dette kommer som et sjokk selv om moren tidligere har fortalt Erle at selvmordstankene kommer tilbake hver høst når depresjonen slår inn. Erle har filmet samtalene dem i mellom.

Erle begynte å filme moren sin i 2005 da hun hadde fått en kreftdiagnose. Samtaler om sykdommen og om tankene rundt døden ble fanget opp. Lite visste Erle hvor relevant dette skulle bli senere.

Erle hadde et og et halvt år tidligere mistet sin mann til samme sykdommen. Som en måte å håndtere situasjonen på begynte hun sitt dokumentarprosjekt. Etter nesten 3 år med arbeid legger hun prosjektet på is. Moren er frisk, og hun må ta en pause fra tematikken død.

Erle konsentrerer seg nå om sitt arbeid som fotograf og tenker at materialet får ligge til hun eventuelt orker å jobbe videre med den tunge tematikken.
Så tar moren sitt eget liv.

Jakten på det uforståelige
Hvordan håndterer Erle den vanskelige situasjonen og overlever sorgen? Etter morens død henter hun frem filmmaterialet igjen, og hun finner forklaringer på morens valg. Det hjelper henne til å forstå det uforståelige.
I dokumentaren følger vi henne i over et år frem til hun blir gravid og gleder seg over det nye livet som kommer.

Produksjonsselskap: Motlys AS
Produsent: Sigve Endresen og Rune Denstad Langlo
Regissør: Erle Kyllingmark
Manusforfatter: Erle Kyllingmark
Pressekontakt: Nathalie Sprus 23044575/90 94 27 08
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no