Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 11. juni 2010 kl 21.20 Detektimen: Tause vitner

Lik nr. 21


21 personer er omkommet i en togulykke. Årsaken til ulykken er ikke kjent. I tillegg er det ett lik som det er umulig å identifisere.

Dette er utgangspunktet for kveldens episode av "Tause vitner", der de tre patologene Leo, Harry og Nikki blir oppsøkt av ofrenes støttegruppe.

Kvinnen, som leder gruppen, mistet sin sju år gamle datter i ulykken og er desperat. Hva fikk toget til å spore av? Hun husker ikke alt som skjedde den fatale dagen, men en bil skal ha stått parkert på skinnegangen.

Klarer de tre patologene å finne bevisene som kaster lys over skjebnen til de 21 personene?

Om serien
I en årrekke har den britiske krimserien "Tause vitner" (Silent Witness) underholdt millioner av mennesker i 38 land. Historiene fokuserer på bevisene som kan hentes fra lik. Selv de døde snakker, er slagordet, og obduksjonene utføres av dyktige - og vakre patologer.

Selv om det å obdusere i virkeligheten kan synes dystert og grotesk, er plottene godt skrudd sammen, og intrigene mellom de grønnkledde egnet til å fengsle seerne.

Nikki Alexansander (Emilia Fox) er ny i teamet og på opplæring. Dreven og vakker som hun er, fremstår hun ikke som en grå akademiker. Dr. Harry Cunningham (Tom Ward) og dr. Leo Dalton (William Gaminara) er først skeptisk til nybegynneren, men opplever at hun utfyller teamet perfekt.


Britisk krimserie fra 2004
Produksjon: BBC
Orginal tittel: Silent Witness, series 8.
I rollene: Emilia Fox, Tom Ward, William Gaminara, Ciaran McMenamin, Kevork Malikyan og Gem Carmella m.fl.
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900