Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 14. juni 2005 kl 19.30 Grønn glede

Grønne gleder for fjerde gang

Gartneren Dag Arneson og programleder Mette Stensholt Schau er klare med grønne gleder for fjerde gang (Foto: Jan Ingar Hansen, NRK)
Gartneren Dag Arneson og programleder Mette Stensholt Schau er klare med grønne gleder for fjerde gang (Foto: Jan Ingar Hansen, NRK)
For fjerde år på rad er programleder Mette Stensholt Schau og gartner Dag Arneson klare med nye grønne gleder – og forhåpentligvis fortsatt grønne fingre. Denne gangen blir det også en serie om urter, og NRKs distriktskontorer bidrar med innslag i hvert program.

På nettsiden www.nrk.no/hage blir det fortløpende lagt ut bilder, lyd og klipp fra tv. Fra sidene er det også mulig å spørre fagpersoner om hjelp.

Årets runde med Grønn glede tjuvstartet 12. april, så kveldens program er det andre i serien.

Sommerserie om urter
I åtte programmer denne sommeren skal seerne bli litt bedre kjent med urter man kan ha i en norsk hage. Noen dyrkes bare fordi de lukter godt og kan egne seg i et avslappende bad. Andre er best i en kopp med varmt vann.

Det er Anne Kristine Gundersen som skal innvie seerne i urtenes verden. I Telemark er hun best kjent som "Anne på Auen". Auen er et småbruk i Siljan som er prisbelønt fordi Anne og ektemannen har restaurert det med nennsom hånd.

Første program
Gartner Dag og Mette tar seerne med til hagemessens designhager. Dessuten har en kreativ gjeng med ungdommer fått utfordringen med å finne på noe nytt og annerledes til bruk i norske hager. Og Dag har som vanlig et eget prosjekt på gang.

Engelske hagedesignere har tatt i bruk nye og svært overraskende materialer i hagene. På den store hagemessen i Chelsea i fjor var det bowlingkuler som prydet bedene, og som fikk mest oppmerksomhet. Levegger i speilglass, en blå mur, stål og vann, alt kan egentlig brukes. Små engelske hager er ofte modigere utformet enn de norske. Skal vi være ærlige så råder vel gressplen, thujia og gul potentilla grunnen her på berget? Våger vi noe mer? Hagen er i hvert fall et sted der du kan gjøre akkurat som du vil. Og med det som grunntanke finnes det ingen grenser…

Egenprodusert hageserie fra Ut i naturen-redaksjonen, Program riks, Hordaland
Programleder: Mette Stensholt Schau, tlf: 41 10 51 45 mette.stensholt.schau@nrk.no
Prosjektleder: Jan Ingar Hansen, tlf: 97 51 06 32 jan.ingar.hansen@nrk.no
Redaktør: Terje Dale, tlf: 91 53 24 30 terje.dale@nrk.no
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78