Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 15. juni 2007 kl 19.50 Friidrett: Golden League: Bislett Games

Friidrettskveld fra Bislett

Andreas Thorkildsen er med når noen av verdens beste friidrettsutøvere møter hverandre på Bislett.(Foto: NRK/Anne Liv Ekroll)
Andreas Thorkildsen er med når noen av verdens beste friidrettsutøvere møter hverandre på Bislett.(Foto: NRK/Anne Liv Ekroll)
Christina Vukicevic, Andreas Thorkildsen og Susanne Wigene gjør seg klare for å konkurrere mot verdenseliten på hjemmebane. Det er klart for en stor idrettsbegivenhet på Bislett. Blant attraksjonene er verdens raskeste mann for tiden - Asafa Powell.

Bislett Games er det første av sesongens seks Golden League-stevner. Og Oslo er i godt selskap, for etter Bislett står Paris, Roma, Zürich, Brussel og Berlin for tur. Premiepotten i disse stevnene er på hele en million dollar.

Tøff spydkonkurranse
Andreas Thorkildsen er en som kan ha gode sjanser til å forsyne seg av den store premien. Men enkelt å vinne blir det garantert ikke og det ligger an til litt av en spydkonkurranse på Bislett i år.

Amerikanske Breaux Greer satte ny årsbeste i verden da han kastet 90,71 m i California i mai, en lengde som også var ny amerikansk rekord. Det er over fire meter lenger enn Thorkildsens lengste kast i år. I tillegg stiller også Tero Pitkämäki, Thorkildsens rival gjennom flere år på Bislett.

En annen nordmann det stilles store forventninger til er kometen Christina Vukicevic. Hun har blitt et av Norges største friidrettstalenter, og løper 100 m hekk på Bislett Games.

Av de mer erfarne utøverne er det også store forventninger til Susanne Wigene når hun stiller på startstreken på Bislett.

Verdens raskeste mann
Asafa Powell fra Jamaica, verdensrekordholder på 100 meter, kommer også til Bislett Games. Andre storheter som har meldt sin ankomst er blant andre Jelena Isinbajeva i stavsprang og Sanya Richards på 400 m. Svenskene stiller også sterkt med både Kajsa Bergqvist, Susanna Kallur og Christian Olsson på plass.

NRK stiller med Karen-Marie Ellefsen, Lars Lystad, Kjell Kr. Rike, Line Andersen og Dag Erik Pedersen.

Bislett Games blir også sendt søndag 16. juni.

Egenproduksjon fra NRK Sport (2007)
Kommentatorer: Karen-Marie Ellefsen, Lars Lystad, Kjell Kr. Rike, Line Andersen og Dag Erik Pedersen
Pressekontakt: Jon-Annar Fordal, tlf 73 88 16 62/90 71 63 05
TV-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900
info@nrk.no