Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 20. mars 2000 kl 20.45 "Treat Me Nice": Da rocken traff rypene

\"Treat Me Nice\": Da rocken traff rypen


NRK1 mandag 20. mars kl 20.45
\"Treat me nice\" Da rocken traff rypene (3:10)

Gerd Johansen og Berit Degnæs

I kveld blir det et møte med to søstre, Gerd Johansen, musikkjournalist og hennes søster Berit Degnæs, omsorgsarbeider, hvor de to får oppfylt drømmen om å få være ryper i den amerikanske drømmebilen. Det ville vi alle, for drøye førti år siden.

Og vi blir med til deres kjæreste rockearena der Bygdøy Sjøbad en gang lå. Her var det sommer-rock gjennom hele annen halvdel av 50-tallet. Det var amatørkonkurranser, Oslo-mesterskap, norgesmesterskap og mye mer. Programmet handler om jenterollene i rockekulturen, klærne, håret og hva jentene gjorde for å tekkes gutta, eller \"typene\" som de het den gang.

Møtet med de norske heltene på Bygdøy ble mer spennende for de lokale jentene, enn det å gå på kino og se filmheltene eller å lytte til de utenlandske plateartistene. Vi får høre om Gerd Johansens \"tilfeldige\" møte med \"opptøyene\" ved Sentrum kino etter premieren på \"Rock around the clock\" i 1956. Hun var eneste jente i en diger flokk av hanekyllinger.

Til slutt forteller musikkjournalisten Gerd Johansen om klassisk eller opprinnelig rocks betydning eller ubetydelighet, og ulike uttrykk til ulike tider. Vi får også se filmklipp med Little Sofus, norsk lokal rockehelt. Intervjuomgivelsene er vakker natur og lekker 56-modell Skyliner med tidsriktig sjåfør ved Bygdøystranda i sol og med glitrende vann.

NRK1 mandag kl 20.45

Billedtekster
1. \"Rypene\" Gerd Johansen og Berit Degnæs (Foto: Leif Erik Bye)

2. Gerd Johansen og Berit Degnæs i tidsriktig bil med tidsriktig sjåfør, T-Bird. (Foto: Leif Erik Bye)

Programleder Bjørg Gaathaug
Prosjektleder Erik Søby
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83