Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 9. mars 1999 kl 23.15 En vakker dag ...

En vakker dag ... (t)

NRK1 tirsdag 9. mars kl 23.15
En vakker dag... (10)

Presset mot Forrest øker
Forrest Bedford synker bare dypere ned i vanskelighetene som har oppstått i forbindelse med en omstridt drapssak. Saken har ført til at barna hans blir mobbet, og selv blir han utsatt for sterkt politisk press. Men Forrest nekter å gi etter.
Problemene topper seg når Forrest anklager en hvit eks-politimann for snikmordet på Nelson McDaniell, som var mistenkt for å ha drept en farget mann. Forrest mener at Nelson ble drept for at hans medskyldige skulle holdes utenfor saken. Men vil bevisene holde i en rettssak - og hvor mye må han være vilig til å ofre for at rettferdigheten skal skje fyllest?
Samtidig blir Lilly Harper invitert ut på et stevnemøte. Men hun føler at hun ikke kan si ja før hun har ordnet opp i noe viktig...

Om serien
Denne amerikanske dramaserien, med handling fra en liten sørstatsby i 50-årene, er en av de mest kritikerroste og prisbelønte serier i amerikansk tv-historie. Den ble også enormt populær i Norge da den gikk på NRK i 1992-93. Nå får vi et gjensyn med familien Bedford og den stolte, svarte hushjelpen Lilly Harper. I denne omgangen er det den første serien på 22 episoder som er satt opp på sendeplanen.
Raseurolighetene og borgerrettsbevegelsens framvekst på 50-tallet danner det historiske bakteppet for serien. Familiens overhode er Forrest Bedford (Tom Waterston), en travelt opptatt advokat som sliter alene med ansvaret for de tre barna Nathanael (15), Francie (13) og John Morgan (6). Moren, Gwen (Deborah Hedwall), er permanent innlagt på psykiatrisk sykehus.
Lilly Harper (Regina Taylor) er familiens nye husholderske. Hun er alenemor til en seks år gammel pike, og hun er ung, svart og stolt. Lilly er ikke interessert i å være familiens slave, og står opp for sine rettigheter.
NRK1 tirsdag kl 23.15
Blir også sendt i NRK2 lørdag kl 23.40

Amerikansk dramaserie
Tidligere sendt i NRK fra 13.6.92
Originaltittel: I\'ll Fly Away
I rollene bl.a. Sam Waterston, Regina Taylor, Jeremy London, Ashlee Levitch, John Aaron Bennett og Kathryn Harrold
Regi: Joshua Brand
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51