Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 4. november 2000 kl 23.40 Nattkino: Kjære Claudia

Nattkino: Kjære Claudia (t)

NRK1 lørdag 4. november kl 23.40
Nattkino: Kjære Claudia

Romantikk på øde øy

Postmannen Walter er avstandsforelsket i den unge, vakre Claudia. En dag haiker hun med postflyet hans. De kommer ut for et fryktelig uvær, nødlander på sjøen og må tilbringe den neste tiden på en øde, romantisk øy. Etter hvert avslører Walter at den søte jenta slett ikke er uskyldig, men tvert imot kriminell. Likevel blir hans følelser for henne bare sterkere.

Walter Burton fra Queensland er rundt 40 år, enslig, sjenert og en helt alminnelig postmann. At han skulle forelske seg i Claudia Keesing som bare er 22 år, opprinnelig fra storbyen Sydney og i tillegg viljesterk, levende og forførende vakker, er nærmest en vits. Men slik er det, og Walter dyrker sin forelskelse på avstand, mens Claudia arbeider på den lokale puben.

Alt hadde fortsatt ved det gamle om ikke Claudia hadde haiket med Walters postfly. At de må nødlande og strander på en øde øy, gjør Claudia rasende, mens Walter er henrykt fordi han endelig får være i nærheten av og alene med kvinnen han elsker.

Desperat
Claudia er desperat, hun kjeder seg og vil vekk fra øya. Uten at Walter vet det, er hun nemlig ute på oppdrag. 20 gullbarrer ligger gjemt i flyet, og disse er nøkkelen til hennes frihet. Tilfeldighetene gjør at Walter oppdager hennes hemmelighet, og han setter alt inn på å hindre henne fra å flykte fra øya. Han er redd hun ellers vil ende i fengsel. I sinne tar Claudia seg over til motsatt side av øya, og Walter befinner seg alene med et virvar av følelser.

Fordypet i fortvilte tanker setter han i gang å lage flotte skulpturer av sand. Skulpturene er bevis på Walters kreative evner som han tar i bruk for å uttrykke sine følelser. Samtidig skriver han et brev til Claudia, brev det ikke er meningen Claudia skal lese.

Etter hvert kommer Claudia tilbake, og nå gjenstår det å se om den freidige jenta lar seg påvirke av Walters beskjedne kjærlighetserklæringer.

NRK1 lørdag kl 23.40

Amerikansk spillefilm fra 1999
Originaltittel: Dear Claudia
Regi: Chris Cudlipp
I rollene: Bryan Brown, Aleksandra Vujcic
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36 (hilde.ljoen@nrk.no)

Bilder
1. og 2. Bryan Brown og Aleksandra Vujcic spiller postmannen Walter og barjenta Claudia som havner på en øde øy sammen.
3. Aleksandra Vujcic har rollen som Claudia.
4. Bryan Brown har rollen som postmannen Walter.