Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 28. mars 2005 kl 19.25 Sorte orm

Sorte orm i pengeknipe


Ordenen St. Herods svarte munker har en bank som Sorte orm skylder penger. Et anselig beløp på 100 000 pund – og pengene må være innbetalt før aftenbønnen.

Biskopen av Bath truer med å slå Sorte orm i hjel med en slegge om betaling ikke skjer prompte. Sorte orms menn prøver seg på falskmynteri. Til og med glupe Baldrick har en hjelpende hånd med i laget.

Men hva hjelper det? Det skumrer nesten allerede. Sorte orm er like pengelens. Og med den sikre død i utsikt.

Om serien
Det er ikke riddermentalitet og høviskhet som står i fremste rekke for Svarte orm. Hans fremste karakteristika er renkespill, unnasluntring og feighet. Men man kan jo komme langt med den slags, også.

Seriene om Sorte orm etablerte for alvor Rowan Atkinson som en av de største britiske komikerne. Sorte orm ble tatt godt imot av både presse og publikum, og seriene ble solgt til mange land. Atkinson lagde i alt 24 episoder fordelt på fire sesonger, og vi følger Sorte orm og hans kompanjonger i forskjellige tidsepoker fra 1485-1917.

Innkjøpt engelsk humorserie (1986)
Originaltittel: Blackadder II
Episodetittel: Money
Produsert av BBC Worldwide
I de viktigste rollene: Rowan Atkinson (The Black Adder), Tony Robinson (Baldrick), Robert East (prins Harry - prinsen av Wales), Tim McInnerny (Lord Percy – hertug av Northumberland), Peter Cook (Richard III), Brian Blessed (kong Richard IV), Elspet Gray (dronningen).
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
LENKER
  • Hjemmeside