Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 8. januar 2010 kl 23.20 Etter katastrofen

En siste advarsel

Abby og vennene hennes blir overrumplet av Dexter (midten) og gjengen som har forskanset seg i en matvarebutikk. (Foto: BBC Worldwide)
Abby og vennene hennes blir overrumplet av Dexter (midten) og gjengen som har forskanset seg i en matvarebutikk. (Foto: BBC Worldwide)
Et dødelig influensavirus har tatt livet av nesten hele jordas befolkning. Alt som en gang var trygt og godt, er nå fremmed og farlig. Det finnes ingen lov, ingen kommunikasjon, ingen transport, elektrisitet eller rent vann. De overlevende har to valg – stå sammen eller dø.

Desperate tider tyr til desperate handlinger! Abby og de andre overlevende finner et tilfluktsted og starter letingen etter mat. For å overleve må de skaffe seg det aller mest nødvendige. De kommer over en matbutikk som har det forrådet det trenger, men blir stoppet av Dexter – en grusom type som har forskanset seg der med en bevæpnet gjeng. Han gir dem klar beskjed om å holde seg unna – her er det egoismen og volden som rår.

Men i det hissige sammenstøtet med Dexter og gjengen, får Abby øye på et kjent fjes. Det er læreren som fraktet sønnen hennes til sykehuset like før viruset brøt ut. Men gjengen forlater stedet før Abby får snakket med ham.

Abby klarer ikke å glemme læreren, og tar med seg Tom tilbake til butikken. Dexter er straks på pletten, men nekter å hjelpe Abby. I stedet gir han dem en siste advarsel.

Om serien
Hva gjør et menneske når det blir stilt overfor det utenkelige? Hvor mye er et menneske i stand til å tåle? "Etter katastrofen"er en ny og spennende serie som stiller spørsmål om menneskets natur og konfronterer oss med vår aller dypeste frykt. Den blir sett på som tidenes modigste serie - den kjører berg- og dalbane med seernes følelser.

Et dødelig influensavirus har tatt livet av nesten hele jordas befolkning. Alt som en gang var trygt og godt, er nå fremmed og farlig. Det finnes ingen lov, ingen kommunikasjon, ingen transport, elektrisitet eller rent vann. De overlevende har to valg – stå sammen eller dø!

De som har unngått å bli smittet av viruset, er husmoren Abby som er på en desperat jakt etter sin elleve år gamle sønn. Hun får følge av Greg; en godhjertet mann med en smertefull fortid, Anya; en lege som har sett og opplevd altfor mye, Al; en tidligere playboy som tar på seg rollen som reservepappa og Tom Price; en kjekk, urban fyr som ingen vet har rømt fra et høysikkerhetsfengsel.

Britisk dramaserie i seks deler (2008)
Produsert av: BBC Worldwide
Originaltittel: Surviviors
I rollene: Julie Graham som Abby, Max Beesley som Tom Price, Nikki Amuka–Bird som
Samantha Willis, Zoe Tapper som Anya, Paterson Joseph som Greg, Shaun Dingwall som David, Phillip Rhys som Al, Freema Agyeman som Jenny og Chahak Patel som Najid.
Pressekontakt: Silje Marie Lien, 23 04 41 01/ 975 25 287
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900


LENKER
  • Les mer