Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 4. september 2012 kl 19.45 Ut på tur til Hardanger

Norske reisemål i verdensklasse


Elvejuving og klatring i Norges tøffeste turistløype, øyhopping på Helgelandskysten, ridetur i Dovres mektige natur og isbjørnvakt på Svalbard. NRK tar oss med til spektakulære og vakre reisemål i fire program denne høsten.

Først ut er Kjell Fuglehaug som begynner turen i Odda, industristedet som på begynnelsen av 1900-tallet var Nord-Europas mest besøkte turistmål. Så kom tungindustrien og turistene forsvant. Odda var ikke lenger et vakkert sted, og i dag kjører de fleste raskest mulig forbi.

Det bør ikke du gjøre, mener programlederen som på vei til elvejuving i Tysso, et nesten bortgjemt sted. Videre opp Himmelstigen til Trolltunga, en tur som i dag omtales som Norges tøffeste turistløype.

Fra Odda reiser vi utover fjorden til fruktblomstring i Ullensvang og opp de kjente Munketreppene i Lofthus. Neste stopp er ville og vakre Måbødalen med den kjente Vøringsfossen.

I programmet møter vi også verdens beste balansekunstner Eskil Rønningsbakken som utfordrer Hardanger-naturen på sin spesielle og spektakulære måte.

Kjell Fuglehaug avslutter sin norgesreklame langt inne på Hardangervidda der han oppsøker et helt spesielt og lite kjent vårfiske.

Egenproduksjon, 2012.
Producer: Dag Harald Kvammen Andersen
Produksjonsleder: Bjørg Langeland, Bjorg.Langeland@nrk.no tlf 93496759
Programleder: Kjell Fuglehaug, Kjell.Fuglehaug@nrk.no tlf 98890770

Kontaktadresse for presse presse@nrk.no, tlf 414 28 800
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900