Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 3. mai 2000 kl 19.30 Forbrukerinspektørene

Forbrukerinspektørene


NRK1 onsdag 3. mai kl 19.30
Forbrukerinspektørene

Redningsaksjon i fokus

FBI- inspektør Jorunn Voll har møtt en mann som fikk god hjelp da han ble svært syk på hytta på fjellet. Etterpå fikk han en ubehagelig overraskelse: regningen for redningsaksjonen. Ellers i kveldens program står temaene Offentlig servicekontor og Wap-telefoner på menyen.

Knut Torgersruud fikk hjerteflimmer da han var på hytta si på Hardangervidda i fjor sommer. Anfallet var så alvorlig at han risikerte å dø dersom han ikke kom til sykehus for å få elektrosjokk. Kona ringte derfor et flyselskap for å få transportert ham de fem milene til nærmeste bilvei. Problemet til Torgersruud er nå at han ikke får dekket redningstransporten av trygdekontoret. Begrunnelsen er at verken han eller flyselskapet ringte Norsk Luftambulanse i forkant. - Her er det ikke rom for skjønn, sier juridisk saksbehandler ved Drammen Trygdekontor. FBI har invitert Rikstrygdeverket til studio.

Elin Ruhlin Gjuvsland tar for seg de nye Wap- telefonene. Er det lettere å lese avisen på Wap enn på den originale versjonen? Er det riktig at avisene bare kan brukes til å pakke inn fisk i etter at Wap kom? Inspektør Elin går reklamen i sømmene.

Ole Hedemann har vært på Askøy utenfor Bergen. Der har de hatt Offentlig servicekontor siden 1994. Hvordan fungerer det? Posten skal legge ned ytterligere 500 postkontor fra nyttår, og tilbyr staten å overta ansatte og lokaler for å lage slike Offentlige servicekontor i stedet. De senere årene har det pågått et prøveprosjekt med slike kontor rundt omkring i landet. Der kan du få hjelp til alle kommunale og statlige tjenester; du kan f.eks. få nytt pass, søke om barnehageplass og få hjelp til byggemeldinger på samme sted. Hvis posttjenester kommer i tillegg, blir det da en bra nok erstatning for de nedlagte postkontorene? Ole har også tatt turen til Austrheim kommune, der to av tre postkontor er nedlagt og det siste kan bli borte i løpet av året. Innbyggerne raser, men hva om de får Offentlig servicekontor i stedet?

NRK1 onsdag kl 19.30

Bilde
Forbrukerinspektørene er på plass med nye saker i kveldens sending. (Foto: Jens Sølvberg)

Egenprodusert faktaprogram
Programledere: Jorunn Voll, Ingunn Kyrkjebø, Snorre Tønset, Elin Ruhlin Gjuvsland, Ole Hedemann
Prosjektleder: Cecilie Ellingsen
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23 04 89 56