Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 11. april 2003 kl 19.55 Venneprøven

Shabana Rehman og Sven Nordin

Shabana Rehman, programleder Hilde Hummelvoll og Sven Nordin (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Shabana Rehman, programleder Hilde Hummelvoll og Sven Nordin (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
I kveldens vennskapelige dyst møtes to profilerte mediepersoner, stand up-komiker og skribent Shabana Rehman og skuespiller Sven Nordin. De har med seg to gode venner hver, og under Hilde Hummelvolls ledelse skal vennelagene konkurrere om hvem som kjenner hverandre best.

Shabana Rehman har tatt med seg Arti Lopes og Renate Egeberg. Arti er it-konsulent, med stor interesse for dans og trening. Shabana og Arti kjenner hverandre fra ungdomsskolen. Renate og Shabana har kjent hverandre fra barneskolens dager, og Renate jobber med musikk, nærmere bestemt med kor.

Sven Nordin har tatt med seg skuespillerkollega Johannes Joner og Per Gørvell. Sistnevnte var opprinnelig skuespiller, men tok etter hvert en annen utdannelse. Han er psykiater og nevrolog, og jobber nå først og fremst som lege. Per har også i sin tid vært hallomann i radio.

Johannes Joner er ansatt på Oslo Nye Teater, men utfolder seg i mange andre sammenhenger, blant annet i "Hallo i uken". Johannes er ram på dialekter, han stepper og danser og i tillegg er han teknisk begavet. Biler er stikkordet her.

Om serien
Hilde Hummelvoll leder "Venneprøven" fredager kl 19.55. Ukentlig møtes to lag som skal konkurrere mot hverandre. Hvert lage består av en kjent person som har med seg to venner, og de skal svare på spørsmål som for eksempel: "Hvem bruker mest tid foran speilet?" Eller "Dere ser på bryllupet til kronprins Haakon og Mette-Marit – hvem blir mest rørt?" Har alle tre på laget samme svar, får de poeng.

Det er også flere typer konkurranser i programmet, blant annet syngekonkurranse, lyvekonkurranse og kunnskapskonkurranse.

Premiene er ikke de mest luksuriøse, men desto mer morsomme. Beversafari i Nordmarka og handletur til Svinesund er noe av det Hilde kan by på til vinnerne.

Gil Bonden og bandet hennes, BoogaBoys, blir fast musikalsk innslag i "Venneprøven".

Egenprodusert underholdning
Programleder Hilde Hummelvoll
Prosjektleder Anne Torjusson Diesen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83