Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 3. desember 2003 kl 21.15 Niern: Bortreist på ubestemt tid

Tre levende og en død

Et kvalt skrik lyder over grå vestlandsnatur. En mann bærer sin kone ned til fryseboksen i kjelleren. Det er den unge kunstmaleren Alex som har tatt livet av sin hustru Christina.

Et annet sted i landet har Helen (Ingerid Vardund) kranglet med sin opptatte mann, møbelhandleren Martin (Lasse Kolstad). Nå har hun dratt av gårde uten å etterlate noen beskjed.

Helen dumper ned på sofaen hjemme hos Alex (Svein Scharffenberg) på det fredelige småbruket langt fra folk. Det eneste man hører er svake dunk fra en fiskeskøyte på fjorden samt lyden fra en fryseboks som starter og stopper med jevne mellomrom...

Bortreiste ektefeller
Et kjærlighetsforhold oppstår mellom Alex og Helen. Men snart vekkes en mistanke hos henne om at noe er galt. Alex har fortalt at kona Christina (Julie Ege) er reist til sin søster. Denne forklaringen virker troverdig - helt til Helen finner en masse kvinneklær stuet inn i et kott.

Helens ektemann kommer etter hvert også inn i bildet. Han vil ikke ha sin kone løpende fritt rundt et eller annet sted, selv om han for sin del gir blaffen i henne.

En konfrontasjon mellom de tre synes uunngåelig.

Norsk spillefilm fra 1974
Basert på en roman av Sigrun Krokvik
Manus og regi: Pål Bang-Hansen
I hovedrollene: Ingerid Vardund, Svein Scharffenberg, Lasse Kolstad, Julie Ege og Per Christensen
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf 23 04 78 53