Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 18. juni 2003 kl 19.55 Veterinærene i praksis

Marias tøffe dager

Maria Lowe styrer nok en gang klinikken på egen hånd da Trude Mostue reiser bort. (Foto: BBC)
Maria Lowe styrer nok en gang klinikken på egen hånd da Trude Mostue reiser bort. (Foto: BBC)
Det er ikke fryd og gammen på Viking Vets om dagen. Trude blir kalt bort og Maria må styre klinikken alene igjen.

Samarbeidet mellom de to norske veterinærene Trude Mostue og Maria Lowe blir ytterligere anstrengt da Trude nok en gang må være borte en lengre periode. Dette er en spesielt travelt uke, og Maria må også forberede en familiefeiring på hjemmebane.

Etter en tøff natt starter Maria dagen med å ta seg av en pointer-blanding – hunden Scotch har et komplisert problem, og Maria må bedøve ham før hun kan klare å undersøke ham skikkelig.

Emma Milne har det enklere. Hun trives kjempegodt på klinikken Vets on the Park i Cheltenham. Hun har jobbet der siden den åpnet for et år siden og storkoser seg. I dag får hun kvesset evnene sine som kirurg da det kommer inn en hund med et komplisert beinbrudd.

Om serien
Dette er tiende gangen vi følger veterinærene i England, og denne serien ble spilt inn i 2001. Det har skjedd en rekke endringer i livene til de 11 dyrlegene siden vi sist så dem. Joe Inglis og Emma Milnes ekteskap har gått i stykker, og de to norske veterinærene, Trude Mostue og Maria Lowe, feirer ettårsdagen til klinikken sin. Som vi får se, går ikke samarbeidet helt knirkefritt. Det skal sendes 13 episoder.

Innkjøpt dokumentarserie
Originaltittel: Vets in Practice, series 10
Produksjon: BBC
Veterinærer: Trude Mostue, Maria Lowe, Tom Leonard, Keith Leonard, Fiona Green, Mike Sandiford, Emma Milne, Joe Inglis, Hannah Pollard, Sally Kingsley, Steve Leonard.
Produksjonsleder: Miranda Steed
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364