Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 10. november 2009 kl 20.10 Ei rituell verd

Tro og tvil i Midtøsten

Presten Peter Owen Jones ble overveldet av religiøs intoleranse i Midtøsten, men fikk til slutt et forsonende budskap om fred. (Foto: BBC Worldwide)
Presten Peter Owen Jones ble overveldet av religiøs intoleranse i Midtøsten, men fikk til slutt et forsonende budskap om fred. (Foto: BBC Worldwide)
Presten Pete er nå kommet til Midtøsten. Reisen starter i Jerusalem der tre av verdens største religioner har sin opprinnelse, nemlig jødedommen, kristendommen og islam.

Det er langfredag, og Peter Owen Jones møter pilegrimer som følger veien Kristus tok til Golgata. Mens jødene feirer Purim, spør han et par sionister om grunnene til deres intoleranse og om virkningen av all volden. De samme sakene tar han opp med en palestinsk selvmordsbomber.

På reisen i Syria forsøker han å bli bedre kjent med islam og den mystiske sufitradisjonen, og i Tyrkia oppdager han den ukjente folketroen alevis. I grensetraktene til Irak treffer han på yadizis, en eldgammel trosretning i fjellområdet i nord.

Til slutt føler Pete seg overveldet av religiøs intoleranse, men får så et forsonende budskap om fred.

Om serien
Hver dag utfører mennesker på kloden en eller annen seremoni; det være seg bisarre, farlige eller sjokkerende ritualer. Nå er disse dokumentert av BBC i en serie som viser hvor langt vi går for å komme i kontakt med jordens og åndenes usynlige krefter.

Presten Peter Owen Jones har reist jorden rundt for å prøve å forstå menneskehetens fasinasjon for det hellige. Som anglikansk prest ble han både overrasket og provosert, men fikk også utvidet sine kunnskaper om de over 80 ulike ritualene han var vitne til.

Britisk dokumentarserie i 8 deler
Originaltittel: Rituals
Produksjon: BBC / Travel Channel co-production
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900


LENKER
  • Les mer