Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 11. september 1999 kl 19.40 På Go'Fot med Dizzie Tunes

På Go\'Fot med Dizzie Tunes


NRK1 lørdag 11. september kl 19.40
På go\'Fot med Dizzie Tunes

40 år med fem glade gutter

Etter et 40 år langt \"ekteskap\" går gutta i Dizzie Tunes hver sin vei, men først skal de feires som seg hør og bør. NRK1 inviterer til jubelmøte på Dizzieteatret i Oslo. Programleder er Knut Borge.
Einar Idland, Tor Erik Gunstrøm, Helge Høgberg, Øyvind Klingberg og Yngvar Numme hylles av gode venner og kolleger. Øystein Sunde, Øivind Blunck, Hege Schøyen, Wenche Myhre og Viggo Sandvik er alle sammen hjertelig til stede.
Og selvsagt er både Grethe Kausland og Benny Borg særlig velkomne gjester på Dizzieteatrets scene denne kvelden. Disse to må vel sies å være Dizziefamiliens nærmeste slektninger.

\"Dette er ditt liv\"
Alle fem gutta får \"særbehandling\" i kveldens program. Hver enkelt skal hedres og takkes, og vi får se solistiske numre av ymse slag. Hvem visste for eksempel at Øyvind Klingberg er en skikkelig danseløve?
Ellers vet vi jo at trommeslageren Tor Erik Gunstrøm er klovnen blant Dizziene. Som figuren \"Frederico del Fiasco\" har han gjort stor lykke hos publikum. Sjefen sjøl, Yngvar Numme, er både tekstforfatter og utøvende. Hans glansnummer \"Ny Jokke, ny jokke\" er en klassiker.

Flerstemt danseband
Eventyret med Dizzie Tunes, fem glade gutter fra Porsgrunn, startet i 1959.
- Vi var faktisk Norges første danseband som sang - flerstemt. En gang i Folkets Hus i Oslo holdt folk opp å danse, de sto rett opp og ned og hørte på oss. Da skjønte vi at vi sang bra, forteller Yngvar Numme.
Han forteller videre om samarbeidet med Grethe Kausland. Hun skulle egentlig bare steppe inn for Wenche Myhre, som skulle til Tyskland. Grethe var knyttet til Dizzie Tunes i 25 år. Benny Borg sa ja til et tre ukers engasjement, og ble i 16 år.
Suksess i Norge og Sverige
Dizzie Tunes har trukket fulle hus både i Norge og Sverige. De har også vært velkomne gjengangere på norske tv-skjermer. På 60- og 70-tallet ble det produsert en rekke show med Dizzie Tunes. Produksjonsfolk i Underholdningsavdelingen minnes de fem glade guttene som utrolige humørspredere. Rett som det var måtte opptakene avbrytes på grunn av latter og improviserte vitser.

NRK1 lørdag kl 19.40

Bilde
Glade jubilanter. Fra v: Yngvar Numme, Tor Erik Gunstrøm, Einar Idland, Øyvind Klingberg og Helge Høgberg (Foto: Heiko Junge, Scanpix)

Bilde (via scanpix/internett)
Yngvar Numme og Tor Erik Gunstrøm (NRK-foto: Sverre Bergli)
Bilde (via scanpix/internett)
Stilige i hvitt. Dizzie Tunes med Grethe Kausland og Benny Borg.

Bilde (via scanpix/internett)
70-tallskamerater i Sverige og Norge. Dizzie Tunes og Grethe Kausland (Foro: Sverre A. Børretzen)

Egenprodusert underholdning
Ved Bjørn Scheele og Roald Øyen
Programleder Knut Borge
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83