Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 7. november 2009 kl 20.25 Kvitt eller dobbelt

Norges mest populære TV-konkurranse!

Nadia Hasnaoui er tilbake som programleder for Kvitt eller dobbelt 7. november. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Nadia Hasnaoui er tilbake som programleder for Kvitt eller dobbelt 7. november. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
"Kvitt eller dobbelt" er tilbake på skjermen i kveld med Nadia Hasnaoui som programleder. I det første programmet får seerne også stifte bekjentskap med en dame på 4 meter og 30 kilo!

Det mest populære temaet i år under auditionrundene, har vært "Twilight". Denne bokserien, TV-serien og snart kinofilmen er tydeligvis noe som spesielt ungjenter er svært opptatt av. Derfor ble "Twilight" en av årets nye kategorier i "Kvitt eller dobbelt".

Stor spennvidde
I år blir det både unge og eldre deltakere, den yngste er 10 år og den eldste er 77. Det blir også en god variasjon i temaene. De kunnskapsrike nordmennene skal opp i:
"Star Wars", Queen, slanger, Nelson Mandela, Knut Hamsun, berg- og dalbaner, Charlie Chaplin, Liverpool FC, "Twilight", Madonna, 2. verdenskrig i Norge, Metallica, norsk jernbanehistorie, Vinter-OL, Volvo, "Asterix", norske kommunevåpen og Tour de France. Det blir fem programmer før jul og fire programmer etter nyttår.

Høstens første deltakere:
Det skal bli duell denne runden også, og i kveld skal to unge Queen-fantaster konkurrere: Siren Gaden Rossemyr (18) fra Kristiansand og Tim Høiness (18) fra Bodø. Tim ble interessert i Queen etter at han så et TV-program der låten "We are the champions" ble spilt. Siren, derimot, har likt Queen siden hun var liten. I 2003 så hun en dokumentar om Freddy Mercury og ble veldig opptatt av ham. Hun liker bandet så godt at hun har tatovert en krone med bokstaven Q på toppen.

Jazz K. Rathore (31) fra Stavanger skal opp i temaet "Star Wars": Som femåring tok moren ham med på kino for å se "Episode VI – return of the Jedi", og dette er det beste som har skjedd ham. Nå samler han på "Star Wars"-effekter, han har 150 bøker og to undulater som han har kalt Luke og Leia.

Raymond Midtsian (23) fra Siggerud skal opp i slanger. Han selger markiser i det daglige og jobber omtrent 200 % fra mars til oktober, men tar det roligere i vinterhalvåret.

Kajashny Rasathurai (11) fra Frogner i Akershus skal opp i Nelson Mandela. Hun går i sjetteklasse og er en aktiv jente som spiller håndball, svømmer, danser indisk dans og har sunget og spilt keyboard i fire år. Har deltatt i Superkviss på NRK3.

Odd Arne Røste (51) fra Jaren ble hekta på berg- og dalbaner da han oppdaget et magasin som heter "First Drop". Siden den gang har han tatt i overkant av 217 berg- og dalbaner verden over. I kveld får vi se om han klarer de vanskelige spørsmålene som fagdommeren fra Tusenfryd har funnet på!

Egenprodusert underholdning
NRK Underholdning 2009
Prosjektleder: Skjalg Solstad
Programleder: Nadia Hasnaoui
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden , 23 04 98 41/909 55 364
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900

SE OGSÅ:
  • Skjalg Solstad  skjalg.solstad@nrk.no