Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 18. oktober 2009 kl 15.00 TV-aksjonen CARE

36. runde TV-aksjon!

Haddy N’jie, Dan Børge Akerø og Rune Gokstad er programledere i årets TV-aksjon CARE. (Foto: Anne Liv Ekroll/NRK)
Haddy N’jie, Dan Børge Akerø og Rune Gokstad er programledere i årets TV-aksjon CARE. (Foto: Anne Liv Ekroll/NRK)
Årets TV-aksjon er tildelt CARE. Haddy N’jie, Dan Børge Akerø og Rune Gokstad leder oss gjennom en fargerik direktesending i fire deler, spekket med gjester, artister og bidragsytere som ønsker å delta i et felles løft for å hjelpe andre.

"Hjelp til kvinner hjelper flere" er slagordet til CARE Norge som er tildelt årets TV-aksjon. Midlene fra TV-aksjonen CARE skal gå til verdens fattigste kvinner og jenter. Både fordi de er rammet hardest av fattigdom urettferdighet, og fordi det viser seg at når fattige kvinner får bedre økonomi bruker de 90 prosent av pengene på familien. Tilsvarende tall for menn er bare 40 prosent.
Pengene skal i all hovedsak gå til å starte opp nye spare- og lånegrupper for kvinner. CARE skal gi starthjelp – resten ordner kvinnene selv. Og det CARE gir er kunnskap, ikke almisser. De innsamlede midlene skal gå til prosjekter i Mali, Niger, Uganda, Rwanda, Burundi, Tanzania, Sri Lanka, Burma, Bangladesh og Balkan (Serbia, Montenegro, Kosovo og Bosnia).

Programledertrio
Dan Børge Akerø har ledet TV-aksjonen en rekke ganger på NRK, og Rune Gokstad, som er auksjonarius i år, har også bidratt tidligere. Årets nye programleder er Haddy N’jie, og sammen skal de tre geleide oss gjennom en 7-timer lang direktesending.

Kronprinsen aksjonens beskytter
H.K.H. Kronprins Haakon er beskytter av årets TV-aksjon, og i sendingen får vi se et intervju med kronprinsen, gjort av Dan Børge Akerø og Haddy N’jie.

Det blir også besøk av en variert rekke gjester og artister som har engasjert seg i CAREs arbeid. Blant dem er Jo Nesbø, Marit Breivik og Noora Noor, som alle tre har reist til noen av landene der CARE jobber. Jo Nesbø har også skrevet årets aksjonslåt, "Vi", som selvsagt blir å høre i sendingen sammen med mye annen musikk.

Rybak, Noor og Cats for CARE
Blant de mange musikalske innslagene får vi blant annet høre smakebiter fra den kritikerroste musikalen "Cats", og artister som Noora Noor, Aasmund Nordstoga, Ingrid Bjørnov, Mannskoret, Minor Majority, Erik og Kriss og Anne Grete Preus skal opptre. Alexander Rybak stiller også opp med fela si, og får i tillegg hjelp av Barratt Dues Orkester i ett av innslagene.

TV-auksjon og telefonpanel
I årets auksjon skal det auksjoneres bort mange spennende objekter hvor alle pengene går til aksjonen. Auksjonarius Rune Gokstad er nettpresentatør og drar lasset i auksjonsinnsamlingen.

Et telefonpanel sammensatt av mange kjente, norske ansikter vil gjennom hele dagen delta i sendingen for å besvare telefoner fra givere og folk som byr i auksjonen. Dette er blant andre Pia Haraldsen, Bjørn Einar Romøren, Abid Q Raja, Eli Engum Hagen, Arne Scheie, Anne Rimmen, Finn Chr Jagge, Jenny Skavlan, Nils Ole Oftebro, Noman Mubashir, Tommy Sharif, Tor Milde, Shabana Rehman og Saera Khan.

TV-aksjon siden 1974
TV-aksjonen har vært gjennomført av NRK hver høst siden 1974. Aksjonen er verdens største innsamlingsaksjon på TV, målt i innsamlede midler per hode og antall deltakere. Dette er en nasjonal dugnad der alle deltar. Bidragsyterne stiller opp bredt med representanter fra kongehus, regjering, kommuner og det offentlige, næringsliv, skoler, et utall ulike organisasjoner og privatpersoner. 100 000 bøssebærere besøker 1,8 millioner husstander. I fjor innbrakte aksjonen til sammen 192 millioner kroner til Blå Kors.

Forprogrammer til TV-aksjonen
Vil du vite mer om hva årets TV-aksjon CARE handler om, kan du se fire forprogrammer fra Mali og Rwanda som går mandag til torsdag i auksjonsuka. Show- og humorgruppa Queendom har også laget en todelt komedie i tilknytning til årets TV-aksjon, "Alle snakker norsk" som sendes onsdag 14.oktober kl 22.30 og "Tatt av Afrika" som sendes lørdag 17.oktober kl 22.10.

Lørdag 17. Oktober kl 22.35 tar NRK1 temperaturen på stemningen kvelden før den store dagen i programmet "TV-aksjonen CARE: Den store dugnaden". Her får vi se smakebiter på hva vi kan glede oss til på selve aksjonsdagen.

Bær bøsse for CARE!
TV-aksjonen CARE trenger bøssebærere. Du kan registrere deg på www.tvaksjonen.no, ringe 02025 eller sende tekstmelding "TVA" til 2080.

TV-aksjonssendingene på NRK1 i kveld:
Sending 1: 15.00-18.00
Sending 2: 18.30-19.00
Sending 3: 19.55-23.00
Sending 4: 23.15-00.15

Egenprodusert direktesending
Programledere: Dan Børge Akerø, Haddy N’jie, Rune Gokstad
Prosjektleder: Unni Hansen
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, 23 04 40 79/91 16 47 16
Kommunikasjonssjef CARE: Gørill Husby Moore, ghm@care.no, tlf: 45 28 48 70
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900,


LENKER
  • TV-aksjonen 
  • Care