Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 29. september 2001 kl 21.30 Med hjartet på rette staden

På Aidensfield Arms

Greengrass (Bill Maynard) har stelt det til på puben og vises ut. (Foto: Yorkshire Television Ltd)
Greengrass (Bill Maynard) har stelt det til på puben og vises ut. (Foto: Yorkshire Television Ltd)
Det har skjedd en alvorlig skyteepisode i skogen utenfor Aidensfield, og det er bråk på byens pub. Dermed får politibetjent Nick Rowan får hendene fulle i kveldens episode av ”Med hjartet på rette staden”.

Selv ikke i idylliske Yorkshire kan folk holde fred, så når skogvokter Rooksby blir satt på porten av eieren av Puckton-gården, får den nye skogvokteren en kule i kroppen. Men er det Rooksby som skjøt?

Bølger på puben
Borte på Aidensfield Arms, byens pub, har Gina bak disken lenge sett skriften på veggen. Gamle onkel George kan bli fratatt skjenkebevillingen på grunn av dårlig helse, men nå kommer det nytt i saken. Og Greengrass, Aidensfields evige uromoment, steller til bølger når han tillyser en pool-konkurranse på puben…bak Ginas rygg.

Mer om serien
Den britiske serien ”Med hjartet på rette staden” (Heartbeat) er fra idylliske Yorkshire. Hovedpersonen er politimannen Nick Rowan som forlot storbylivet i London sammen med sin kone Kate for å leve i roligere omgivelser på landsbygda. Nå er Nick blitt alene med datteren Katie etter at hans elskede kone døde. Men med god hjelp og oppmuntring fra Kates tante Eileen begynner Nick igjen å ta del i landsbylivet. Hans lille datter Katie er blitt en livlig unge, og Nick har funnet kjærligheten på nytt i den vakre lærerinnen Jo.

“Med hjartet på rette staden” er den mest populære serien i England. Med seertall på inntil 17,7 millioner er dette den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter utgjør resepten for seriens enorme suksess.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat, (serie 7, episode 11)
I rollene: Bl.a. Nick Berry, Derek Fowlds, Bill Maynard, Juliette Gruber
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Greengrass (Bill Maynard) har stelt det til på puben og vises ut. (Foto: Yorkshire Television Ltd)