Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 22. oktober 2000 kl 20.15 Soria Moria

Soria Moria (ttv)


NRK1 søndag 22. oktober kl 20.15
Soria Moria (3:36)

En uønsket gjest

Til tross for en heller dårlig start begynner den nytilflyttede bestyreren Magnus og sønnen Lars å finne seg til rette på Soria Moria. Men så dukker Lille-Erling opp, Ragnhilds nevø som solgte Soria Moria til et tysk firma. Hans tilstedeværelse sprer usikkerhet, frykt og bitre følelser.

Både på Soria Moria og på bruket Finnbu blir stemningen spent når Lille-Erling dukker opp. Det er Trosten som oppdager ham først, og han flykter til Finnbu for å advare Ida.

Magnus har for øvrig stadig et godt øye til Ida, men hun holder ham på armlengdes avstand.

I forrige episode leverte Håvard sin oppsigelse til Magnus, men nå angrer han seg og vil gjerne fortsette en stund til på Soria Moria.

Det blir også dramatikk i kveldens episode når Lars legger ut på en tur alene i skogen og går seg bort.

Om serien
Inspirert av Kittelsens trolske landskap tar dramaserien \"Soria Moria\" oss inn i en verden der menneskene og naturen står i sentrum. NRK Dramas nye storsatsing er en familieserie i 36 deler som skal gå på søndager helt fram til jul neste år. Hver episode er på 45 minutter og rommer en avsluttet historie, selv om det er visse tråder som følges gjennom hele serien.

Handlingen utspiller seg på pensjonatet Soria Moria, et kråkeslott ved en innsjø i skogen. Hit kommer den tidligere politimannen Magnus (Henrik Mestad) med sin sønn Lars (Erik Nøst Nodland). Stedet er i flere tiår drevet av den første eierens datter, Ragnhild (Marit Østbye), og hennes mann Håvard (Ivar Nørve). Men arvingen Lille-Erling (John Sigurd Kristensen) selger det til et tysk firma, som igjen ansetter Magnus som bestyrer.

Ida (Anne Ryg) bor på bruket Finnbu sammen med sin utviklingshemmede bror Trosten (Per Christian Ellefsen) og datteren Maria (Tuva Norum). Andre sentrale skikkelser i serien er den unge Silje (Tove Heyerdahl) som er ansatt på Soria Moria, kjæresten hennes Kent André (Mads Jørgensen) og hans bestemor Inga-Lill (Bab Christensen). Vi møter dessuten Tone Danielsen i rollen som bygdas lensmann, Svein Erik Brodal som ordføreren og Sverre Solberg som det tyske firmaets norske representant.

Innspillingen
Opptakene til \"Soria Moria\" startet i midten av september i fjor og vil fortsette fram til desember i år. Store deler av opptakene gjøres utendørs under skiftende årstider ved Semsvannet i Asker, i Maridalen og i Nordmarka. Huset i skogen serien heter i virkeligheten Villa Fredheim og ligger ved Krøderen i Buskerud. Studiointeriørene er bygd opp i NRK Dramas studio i Nydalen.

NRK1 søndag kl 20.15


Serie fra NRK Drama (2000)
I rollene: Henrik Mestad, Erik Nøst Odland, Ivar Nørve, Marit Østbye, Anne Ryg, Tuva Norum, Per Christian Ellefsen, Tove Heyerdahl, Mads Jørgensen, Bab Christensen, John Sigurd Kristensen, Sverre Solberg og Tone Danielsen
Idé og opplegg: Jesper Halle, Andreas Markusson og Bitte Monn- Iversen
Manus: Jesper Halle, Andreas Markusson, Peder Udnæs, Bror Hagemann, og Nils Fredrik Dahl
Regi: Petter Fastvold, Christian Brym, Eli Skolmen Ryg, Berit Nesheim, Per Bronken, Tor M. Tørstad og Sirin Eide
Musikk: Egil Monn- Iversen
Prosjektleder: Bitte Monn-Iversen
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 (helene.amlie@nrk.no)

Bilder
Stemningen blir spent når Lille- Erling (John Sigurd Kristensen) dukker opp på Soria Moria. (NRK-foto: Ole Kaland)

Trosten (Per Christian Ellefsen) oppdager Lille-Erling og skynder seg å advare søsteren Ida. (NRK-foto: Ole Kaland)