Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 21. november 2007 kl 19.55 Dyrisk

Fete og forelska dyr

Hilde Hummelvoll og Hanne Hoftun om hønekakling (Foto: Rubicon TV)
Hilde Hummelvoll og Hanne Hoftun om hønekakling (Foto: Rubicon TV)
Også dyr kan slite med overvekt, og i kveldens Dyrisk møter vi labradoren Maja som må ta konsekvensene av litt mye snacks kombinert med litt lite mosjon.

Vi får vite at hønekakling egentlig er avansert konversasjon, vi møter Punky som gikk fra å være løshund til å bli en urban diva, mens instruktør Espen Gudim viser hva du gjør med en hund som nekter å komme når du roper.

Veterinær Bergljot Børresen forteller at også dyrene kan oppleve noe som ligner forelskelse, og vi besøker puddelen Clara Bell som ikke lar seg bedekke av hvem som helst.

I tillegg møter vi en syndebukk, to flørtende pingviner og en geit som trives best på hesteryggen!

Om Dyrisk
I dag finnes det over halvannen million kjæledyr i Norge. I tillegg kommer alle husdyrene. Likevel vet vi kanskje ikke så mye om disse bevingede, bepelsede og beskjellede skapningene vi har så tett innpå oss. I Dyrisk prøver vi derfor å gi deg små aha-opplevelser på kunnskapsfronten.

I serien møter du alt fra døve hunder som kan tegnspråk til lesbiske pingviner. Du møter også ivrige dyreelskere, hunde- og hestetrenere, biologer og filmskapere som alle har hver sin måte å forholde seg til dyr på.

Programmet har faste eksperter, og en av dem er veterinær Bergljot Børresen. Hun tar utgangspunkt i at de "gamle" delene av hjernen til mennesket tross alt kommer fra dyrene – og at vi dermed nødvendigvis må ha en del til felles. Har dyr evnen til medfølelse for eksempel? Og kan en hund føle sorg?

Ellers gjør vår faste instruktør Espen Gudim hverdagen enklere for deg som har hund, mens adferdsekspert Gry Løberg løser de underligste problemstillinger for fortvilede dyreeiere.

Dyrisk – 12 episoder animalsk underholdning.

Eksternprodusert underholdning: Rubicon TV (2007)
Programleder: Hilde Hummelvoll
Prosjektleder: Line Kjærran Norling
Pressekontakt:Karoline Berg 23049486/90108954
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no