Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 16. juli 2009 kl 21.30 In Treatment

Ville koner

Bilder: In Treatment (14:45) Amy (Embeth Davidtz) beskyldes for å være promiskuøs (Foto: HBO Enterprises)
Bilder: In Treatment (14:45) Amy (Embeth Davidtz) beskyldes for å være promiskuøs (Foto: HBO Enterprises)
Forrige uke aborterte Amy da hun og Jake var til terapi hos Paul. Denne gangen kommer hun alene til timen og forteller om sin overraskende reaksjon på spontanaborten.

Amy vil ikke at ektemannen skal høre alt hun sier, men det bryter med terapiavtalen. Da Jake dukker opp, er han mistenksom overfor Amy. Har hun forsøkt å legge an på psykologen også, ikke bare på sjefen sin? Situasjonen i Pauls eget ekteskap er ikke særlig bedre. Kona Kate fortalte forrige uke at hun har et forhold på si. Hva skjer med ektemennene? Har de ikke lenger de "ville" konene sine trygt i buret?

Om serien
TV-selskapet som serverte oss Sopranos, HBO, kommer her med en ny følelsesmettet serie.
In Treatment er basert på en israelsk suksess og vises hver kveld, fra mandag til fredag på NRK2. Den handler om terapeuten som hjelper andre men ikke fikser det selv. Gabriel Byrne og Dianne Wiest spiller de to bærende rollene.

Vi er blitt foreskrevet å møte opp i 5 x 9 uker som fluer på veggen hos doktor Paul Weston, en omsorgsfull, skarp psykoanalytiker, som selv lever i et elendig ekteskap.

Hver mandag må Dr. Paul omtrent ta på seg et kyskhetsbelte for å beskytte seg mot vakre Laura, en pasient som forelsker seg i ham - pluss nesten alle menn hun treffer. På tirsdagene kommer Alex, en arrogant marinepilot som strever med sine opprivende krigserfaringer og sitt raknende ekteskap. Onsdagene er satt av til den defensive tenåringsjenta, Sophie, som driver med idrett og har et altfor nært forhold til den mannlige treneren sin. På torsdagene er det ekteparet Amy og Jake som sitter i sofaen. De kan rett og slett ikke fordra hverandre, for å si det mildt. Så, på fredagene, tar dr. Weston av seg analytikerhatten og blir bare Paul, som går i terapi hos sin Budda-lignende mentor, Gina, og øser ut av seg sine bekymringer. Til sammen blir dette et herlig såpebrygg av intriger som Paul får oss til å tro han kan ordne opp i.

Mottakelsen i den amerikanske pressen var overveldende,
- Det er umulig å forestille seg å skulle se en så følelsesmessig utmattende serie i ni uker, kveld etter kveld. Men på den andre siden er skuespillerprestasjonene så ypperlige, at man kan gjøre verre ting enn å slippe disse fordervede personlighetene inn i stuen.

Episoden sendes i reprise på NRK2 fredag 17. juli kl. 17.10

Amerikansk dramaserie (2008)
Produksjon: HBO
Manus og regi: Rodrigo Garcia
I rollene: Gabriel Byrne, Josh Charles, Embeth Davidtz, og Michelle Forbes
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no
Les mer: www.hbo.com/intreatment/
LENKER
  • Les mer: www.hbo.com/intreatment/