Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 9. august 2000 kl 20.30 Dykk i arkivet

Dykk i arkivet (ttv)


NRK1 onsdag 9. august kl 20.30
Dykk i arkivet (4:8)

Gry Waages arkivønsker

Gry Waage var i mange år ansatt i radioens kulturavdeling i NRK. Hun er 78 år, og vel bevandret i teaterhistorien. I 1994 startet hun Kultur- og historielaget Bygdøy/Frogner. Hun er veldig opptatt av Oslo og dens historie.

Som gjest hos Torkjell Berulfsen kan Gry Waage fortelle at hun var student under Francis Bull, litteraturprofessoren som trollbandt norske tv-seere på 60-tallet ved å sitte rett opp og ned i en stol og fortelle om våre store diktere som Ibsen og Bjørnson. Et gjensyn med Francis Bull er et ønske fra Gry Waage.

\"Stolene\" - ikke \"Offshore\", akkurat...
Et annet ønske er et utdrag fra Fjernsynsteatrets repertoar på 60- tallet. Det var den gangen ny dramatikk sto på dagsorden . I 1962 viste Fjernsynsteatret forestillingen \"Stolene\" av den franske dramatikeren Eugene Ionesco.

I stykket møter vi et senilt ektepar på 94 og 95 år som holder et innbilt selskap med innbilte, fornemme gjester. En foredragsholder skal forkynne den gamle mannens revolusjonerende budskap. Stykket blottlegger to gamle menneskers tapte drømmer. De kaster seg til slutt ut av vinduet og ned i havet, mens \"taleren\" viser seg å være døvstum...

NRK1 onsdag kl 20.30

Bilde
Gry Waage er gjest hos Torkjell Berulfsen i kveld. (NRK- foto: Ole Kaland)

Egenprodusert underholdning
Programleder Torkjell Berulfsen
Prosjektleder Grete Rypdal
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83