Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 29. april 2006 kl 19.55 'Allo, 'Allo!

Krigens lystige sider

Kaféverten René (Gorden Kaye) gjennomlever mange prøvelser under den tyske okkupasjonen i Frankrike (Foto: BBC)
Kaféverten René (Gorden Kaye) gjennomlever mange prøvelser under den tyske okkupasjonen i Frankrike (Foto: BBC)
"Listen very carefully, I shall say this only once…" ’Allo, ’Allo er en av BBCs største suksesser noensinne. Handlingen foregår i det okkuperte Frankrike under andre verdenskrig, og kaféverten René er landets mest ettertraktede mann. Kvinner vil ha kroppen hans, motstandsbevegelsen vil ha hjernen hans og nazistene vil ha pølsa hans!

Utover våren byr NRK på et gledelig gjensyn med "Allo, allo" som ble produsert av BBC fra første halvdel av 1980-årene. Serien ble en gigantisk suksess i England, og har vunnet flere priser, blant annet for beste sitcom (1986), beste situasjonskomedie (1987) og morsomste tv-show (1987 og 1990).

Serien ble første gang vist på NRK i 1989. NRK har nå kjøpt inn samtlige 85 episoder, og foreløpig er serien programsatt i perioden april – september.

Handlingen
I en liten kafé i Nouvion har den plagede verten en slitsom krig. Med den tyske hæren som stamgjester i baren, risikerer René livet. Han hjelper motstandsbevegelsen å skjule to britiske flygere og en radiosender oppe i andre etasje på rommet til sin svigermor. I tillegg er han innblandet i å gjemme det verdifulle bildet av "The Fallen Madonna with the Big Boobies" i en stor pølse som nazistene har fått snusen i.

Men Renés største problem er kona Edith, og hva hun kommer til å gjøre med ham når hun blir klar over hans affærer med de to sexy serveringsdamene i kafeen. Når hun aner uråd og kommer med bebreidelser, skjønner René at angrep er det beste forsvar: "You stupid woman…"

Første episode
Nouvion, Frankrike 1941. Den franske motstandsbevegelsen sender to britiske flygere på flukt fra tyskerne til Renés kafé for å skjules der. Men ingen på kafeen snakker engelsk, og ingen er forberedt på vanskelighetene som oppstår.

I kafeen går imidlertid alt sin glade gang. Madame Edith underholder med sang, og alle gjestene bestiller ost til å putte i ørene.


Britisk komiserie (1982)
Produsert av BBC
Originaltittel: ’Allo, ’Allo!, series 1
Med Gorden Kaye (René), Carmen Silvera (Edith), Vicki Michelle (Yvette Carte-Blanche), Francesca Conshaw (Maria Recamier), Rose Hill (Ediths mor), Kirsten Cooke (Michelle Dubois)
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78LENKER
  • Les mer: