Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 17. mars 2004 kl 19.30 Forbrukerinspektørene

Er økologisk økonomisk?

Forbrukerinspektør Kari Asheim har sett nærmere på økologisk melk. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Forbrukerinspektør Kari Asheim har sett nærmere på økologisk melk. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Produksjonen av økologisk melk øker jevnt og trutt i Norge, men salget til oss forbrukere øker ikke. Forbrukerinspektør Kari Asheim har sett nærmere på akkurat hva som skjer med denne melka. Det skal også handle om sjekk av brannslukningsapparater, og hvordan du best kan oppbevare kjøtt og fisk.

Tine meierier mener at markedet for en dyrere økologisk melk er for lite, og vil ikke markedsføre produktet sitt. Men hva skjer egentlig med melken hvis den ikke blir solgt?

Sjekk av brannslukningsapparat
Alle er pålagt å ha brannsklukningsutstyr i boligen sin, og vi har selv ansvaret for å sjekke at det virker som det skal. Det finnes firmaer som kommer hjem til deg og tilbyr å sjekke og bytte brannslukningsapparatet ditt mot betaling. Men kan du stole på at slike firmaer virkelig gjør det de tar betalt for? Er det egentlig nødvendig? Dette er noen av spørsmålene forbrukerinspektør Elisabet Grøndahl ser nærmere på i kveldens sending.

Gode råd for oppbevaring
Gode og ferske råvarer gir det beste måltidet, men vet du egentlig hvordan du skal behandle og oppbevare kjøtt og fisk på vei fra butikken til komfyren?

Egenprodusert magasin fra NRK Fakta
Programledere: Anders Magnus, Elisabet Grøndahl, Peter Svaar, Kari Asheim og Marit Evertsen Grimstad.
Prosjektleder: Eivind Bulie
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252