Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 16. august 2005 kl 23.00 Politiagentene

Spente spanere

Angie Piper (Kate Kendall) og Marty Engle (Jim Russel) i skal gifte seg. (Foto: Beyond Distr.)
Angie Piper (Kate Kendall) og Marty Engle (Jim Russel) i skal gifte seg. (Foto: Beyond Distr.)
Politiagent Angie Piper i spaningsavdelingen hos Melbourne-politiet planlegger bryllup med den tidligere informanten Marty Engel. Men nå tenker spanergruppen å aktivisere Marty igjen – til Angies høylytte protester.

Skurker i Melbourne bruker mafiametoder mot forretningsfolk i byen. Små butikkeiere må betale for å motta "beskyttelse".

Butikkeier drept
Politiagent Church går inn i saken under dekke av å jobbe som butikkbetjent. I et forsøk på å avsløre og stå imot utpresserne, blir butikkeieren likvidert. Men Church er på sporet av
hovedmannen i banden.

Rett i taket
Church hyrer kjæresten til Angie, Marty Engle, som informant. Angie går rett i taket da hun forstår hva som er i ferd med å skje, og senere i prosessen truer hun sin kollega Church på en måte ingen skulle trodd var mulig.

Om serien
Den australske serien "Politiagentene" (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene, og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

To menn og tre kvinner utgjør nå Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen "Mac" MacKenzie er gjort til leder for spanergruppen etter at den tidligere sjefen Burnie Rocca havnet i et bakholdsangrep og ble satt ut av spill. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Den nye agenten i avdelingen, Daniella "Danni" Mayo (Roxane Wilson), har vært single en tid etter å ha hatt et forhold til Peter Church.

Programmet er sendt tidligere.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 5)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane Wilson Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57