Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 30. mai 2000 kl 21.00 Borsalino & Co

Borsalino & Co (t)


NRK2 tirsdag 30. mai kl 21.00
Borsalino & Co

Svart humor og gangsterromantikk

I den fransk/italienske kriminalfilmen \"Borsalino\" fra 1970 spilte Alain Delon og Jean-Paul Belmondo to karismatiske gangstere i 1930- årenes Marseille. Belmondo ble drept i denne filmen, mens Delon overlevde og dukker nå opp i oppfølgeren \"Borsalino & Co\".

\"Borsalino\" startet filmbølgen med svart humor og gangsterromantikk. Det er en klassisk gangsterfilm om to rivaliserende småtjuver som møtes til et oppgjør i Marseilles underverden, men som finner ut at de heller skal samarbeide for å oppnå større makt. Veien mot makt og rikdom er preget av brutalitet og mord. De to smågangsterne utfordrer mafiaen og setter samtidig en pris på sine egne hoder.

Blodig hevn
\"Borsalino & Co\" begynner der den forrige sluttet - med Belmondos begravelse. Vi skriver Marseille 1934. I et hav av blomster og kranser senkes Francois Capellas kiste, mens Roch Siffredi (Alain Delon) står ubevegelig med hatten i hånden og sverger på at han skal hevne kompanjongen.

Men livet går videre og Roch er på toppen av sin karriere. Han kontrollerer hele byen gjennom sine forretninger som omfatter både horehus og spillebuler - og dessuten også det nye varietéteatret, Alcazar, der folk fra alle lag i byen møtes. Filmen skildrer også miljø og stemninger i 1930-årenes Marseilles.

Roch Siffredi velger første mulighet til å få ryddet sin kompanjongs morder av veien. Men dette utløser samtidig en blodig bandekrig med drap og hevndrap.

Både \"Borsalino\" og oppfølgerfilmen var inspirert av Eugene Saccomanos roman \"The Bandits of Marseille\". \"Borsalino & Co\" ble innspilt like etter den første, men ble først lansert i 1974.

NRK2 tirsdag kl 21.00

Bilde
Roch Siffredi (Alain Delon) har sverget på at han skal hevne drapet på sin kompanjong.

Film - innkjøpt
Produksjonsland: Frankrike/Italia (1974)
Originaltittel: Borsalino & Co
Regi: Jacques Deray
I rollene: Alain Delon, Catherine Rouvel og Riccardo Cussiolla
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41