Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 1. juli 2013 kl 19.30 Barnas restaurant

Kokkeprogram for og med barn


Tre gutter og tre jenter i alderen 10 til 12 år skal lære å lage gourmetmat av verdensmester Terje Ness. Deretter skal de ta over mesterkokkens restaurant Onda for en kveld og lage en tre-retters middag til 30 kjendiser.

Men først må de gjennom en tøff "kokkeutdanning". De får kun åtte uker på seg til å lære det kokkelærlinger vanligvis bruker flere år på å lære.

Store utfordringer
Underveis blir det mange konkurranser og utfordringer som skal forberede dem til å overta en ekte restaurant. Barna må bryte egne grenser, og må utfordre både sine egne og andres smaksløker.

Den tidligere verdensmesteren i kokkekunst, Terje Ness, er en svært streng læremester som setter høye krav til den maten barna lager. Det er hans restaurant barna til slutt skal overta, og han vil at standarden på maten skal være like høy.

Celeber gjesteliste
Vil barna bli flinke nok til å overta den fine restauranten Onda midt på Aker Brygge?

På gjestelisten står selveste Ingrid Espelid Hovig, Oslos ordfører Fabian Stang og 30 andre celebre gjester. Er det mulig for seks barn og lage en treretters til så mange og kravstore gjester?

Respons fra 750 barn
Over 750 barn søkte om å få delta i "Barnas restaurant", og 60 av dem ble innkalt til kjøkkenaudition. Der skal de sammen mesterkokken Terje Ness og programleder Asgeir Borgemoen gå gjennom ulike prøver og mateksperimenter.

Hvordan smaker egentlig kalvetunge og smalahove, hvordan fileterer man en småsei og hvordan kutter man løk uten å gråte? Her gjelder det å vise innsatsvilje, dyktighet og mot, for det er kun seks av barna som til slutt får være med som kokker i «Barnas Restaurant».

Sendt tidligere.

Norsk matprogram (2012)
Produsert av Storyteller for NRK
Programleder: Asgeir Borgemoen
Produsent: Rune Obrestad
Presseansvarlig: Silje Marie Lien, telefon: 23 04 41 01/ 97 52 52 87
TV-seere bes kontakte Publikumsservice: tlf: 815 65 900