Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 1. desember 2003 kl 20.30 Hotellet

Travle tider

Midt i travelheten holder Nikolaj på å kjøre ned en fotgjenger. Det viser seg å være en gammel skolekamerat (Sune Otterstrøm) som Nikolaj øyeblikkelig hyrer for å underholde gjestene (Foto: Ole Kragh-Jacobsen DR/TV2)
Midt i travelheten holder Nikolaj på å kjøre ned en fotgjenger. Det viser seg å være en gammel skolekamerat (Sune Otterstrøm) som Nikolaj øyeblikkelig hyrer for å underholde gjestene (Foto: Ole Kragh-Jacobsen DR/TV2)
Hotellet må ta imot en stor gruppe charterturister, fordi flyet til Spania av forskjellige grunner er et døgn forsinket. Julie har hendene fulle i resepsjonen, og i kjøkkenet er kokken Jimmy alene, siden Lasse og Anette har dratt på bryllupsreise. Stresset preger også Nikolaj som nesten kjører ned en fotgjenger.

Fotgjengeren viser seg å være en av Nikolajs gamle skolekamerater, en artig fyr som Nikolaj får med seg til hotellet. Til Nikolajs store glede viser han seg å være en dyktig underholder.

Alice har en alvorlig samtale med sin sønn, Adam. Hun får ham til å love noe som han senere kommer til å angre på.

Om serien
"Hotellet" har hatt stor suksess i Danmark, og nå får også NRKs seere gleden av denne danske dramaserien som foregår på Hotel Faber, et eksklusivt hotell i en større dansk provinsby.

Vi møter hotellets eier, enken Alice, og hennes tre voksne barn, Adam, Julie og Nikolaj, og de ansatte: resepsjonistene Maria og Louise, kjøkkensjefen Lasse, kokken Jimmy, servitøren Anette, stuepiken Aminah og vaktmesteren John. Hvert avsnitt er historier om hotellets folk, gjester eller andre med forbindelse til hotellet.

Hotel Faber, som har vært i familiens eie gjennom generasjoner, er bygget på ruinene etter et gammelt kloster. Det er et mystisk hotell, som reagerer på forskjellig vis hvis noen truer det eller familien Faber.

Medvirkende:
Alice Faber: Kirsten Olesen
Adam Faber: Martin Hestbæk
Julie Faber: Trine Appel
Nikolaj Faber: Paw Henriksen
Maria Faber: Anne-Grethe Bjarup Riis
Lasse Vestergaard: Bjarne Henriksen
Jimmy Larsen: Søren Byder
Anette Bak: Sarah Boberg
Louise Jacobsen: Lene Maria Christensen
Aminah Ahmed: Jamile Massalkhi Rudolf
John Christian Lundbye: Baard Owe
Jens Kirk: Søren Spanning
Said: Samy Andersen

Dansk dramaserie
Regi: Morten Arnfred og Morten Giese
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83