Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 2. mai 2006 kl 22.30 Safari

Kunst på hjemmebane

Marte Spurkland er programleder for Safari. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Marte Spurkland er programleder for Safari. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Hjemmet ditt forteller mye om deg. I Safari denne uken ser vi på design, tekstil og tilhørighet.

Få ting er finskere enn Marimekko. Du visste kanskje ikke at hjernen bak 300 av Marimekkos mest populære motiv er skapt av en japansk kunstner. Safari har vært i Helsinki og snakket med Fujiwo Ishimoto om design, inspirasjon og finsk natur.

"Scandinavian design beyond the myth"
Skandinavisk design er et begrep og har alltid vært ettertraktet. Men nå er skandinavisk design ekstra hot, og satt på dagsordenen av trendmagasiner som engelske Wallpaper. Vi tar en titt på den historiske mønstringen "Scandianvian Design beyond the myth" på Kunstindustrimuseet i Oslo.

Skandinavisk designs antitese
Med stor kjærlighet til det ekte og umoderne har fotograf Rune Johansen portrettert norske hjem. I sitt nye prosjekt har han forlatt Nord-Norge til fordel for de østnorske daler, nærmere bestemt Hemsedal.

HÅKKI
Hva gir identitet og tilknytning til stedet du bor? Svenske Tomas Eriksson er ansikt utad i kunstprosjektet Håkki TM, som blant annet handler om "det lokale" og en kolleksjon svært populære t-skjorter.

Egenproduksjon fra NRK Kultur (2006)
Programleder: Marte Spurkland
Reportere: Ingerid Nordstrand, Tina Waldø-Jensen, Sven Erik Helgesen, Arild Jonsjord, Marit Christina Lie, Hanne Skrikerud, Barbro Ross Viallatte og Helle Johnsrud
Vaktsjef: Jo Raknes
Prosjektleder: Bjørn Hulleberg
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
Vises også i Nett-TV.