Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 11. februar 2006 kl 21.20 Niern: Mandag morgen

Et liv – i nød og lyst

Vincent bor i en liten by i Frankrike, befolket med eksentriske mennesker. Selv følger han samme rutine dag inn og dag ut. Han står opp klokken fem hver morgen, han kjører bil til bussen som bringer ham til arbeidet, som også bare er en kjedelig rutine. Og hjemme går Vincents triste liv sin vante gang.

Jobben gir Vincent (Jacques Bidou) ingen tilfredsstillelse, og hjemme maser konen (Anne Kravz-Tarnavsky) hull i hodet på ham. Den eldste sønnen Nicolas (Dato Tarielashvelli) ignorerer ham fullstendig og den yngste, Gaston ( Adrien Paschod), havner i dårlig selskap. Det eneste Vincent har lyst til er å slappe av og male, noe han sjelden får tid til.

En dag bestemmer han seg for å bryte rutinen. I stedet for å stumpe røyken og gå på jobben, fortsetter han å røyke og går en runde rundt fabrikken. Etterpå drar han for å besøke faren (Radslav Kinski). Faren oppmuntrer ham til å dra til Venezia og besøke en gammel venn av familien. Men i Venezia blir Vincent bestjålet. Han treffer imidlertid farens gamle venn , Enzo di Martino (spilt av filmens regissør, Otar Iosseliani), en forfengelig, fallert adelsmann som gjør store anstrengelser for å imponere gjesten. Vincent møter også Carlo (Arrigo Mozzo), som viser seg å ha et ganske likt liv som Vincent.

Regissøren Otar Iosseliani fikk Sølvbjørnen i Berlin 2002 for filmen, og "Mandag morgen" ble også vist under filmfestivalen i New York samme år.

Programmet er sendt tidligere.

Fransk/italiensk spillefilm fra 2002
Originaltittel: "Lundi Matin"
Regi: Otar Iosseliani
I rollene: Jacques Bidou, Arrigo Mozzo, Anne Kravz-Tarnavsky, Narda Blanchet, Dato Tarielashvili, Otar Iosseliani
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83