Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 9. august 2003 kl 19.30 Vagn i Japan

Vagn i Tokyo


 Vagn Olsen inntar Japan. (Foto: DR
Vagn Olsen inntar Japan. (Foto: DR
Etter starten i utkanten lengst nord på øya Hokkaido, fortsetter den reisende dansken Vagn Olsen med toget sørover på hovedøya Mikuni-sanmyaku. Tokyo med sine 22 millioner innbyggere åpenbarer seg raskt og er gjenstand for de neste to programmene i serien "Vagn i Japan".

Hvordan får man stuet så mange mennesker sammen på så liten plass, i en by som attpåtil lever i konstant risiko for jordskjelv? Det undrer Vagn over, men han får snart annet å tenke på når han ser hvor trangt en gjennomsnittsfamilie bor. Leiligheten til Shoko og Tatsuya er lys og moderne innredet, og den er utstyrt med ting vi ikke aner eksisterer: et komputerstyrt WC med varme i dosetet, og veggskapene har jordskjelvstabilisatorer.

Viagra på Japansk
På et av Tokyos markeder blir Vang oppfordret til å smake tang, som er en viktig del av kosten i Japan. Selv mener japanerne at den er en del av forklaringene på deres høye levealder – og ikke bare det – de mener også at den styrker potensen.

Aikido for nybegynner
Om kvelden besøker Vagn en treningshall for aikido. Det er et nesten ubeskrivelig japansk fenomen: Aikido er både filosofi og fysisk utfoldelse, men det er ikke en sport og slett ikke noen kampsport. Vang får en innføring av læremester Shoji Nishio. Han er over 70 år, men får Vagn ned på kne i en håndvending.

Programmet er sendt tidligere.

Dansk reiseserie i seks deler
Ved Vagn Olsen
Kontaktperson i Programinnkjøp: Gunilla Gaarder, 23 04 93 64 (gunilla.gaarder@nrk.no)
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57