Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 30. mai 2006 kl 21.25 Lov og orden: New York

Miltbrann-bakterier

Etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og Alex Eames (Kathryn Erbe) blir beskyldt for å drive en mistenkt til å begå selvmord. (Foto: Universal Pictures)
Etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og Alex Eames (Kathryn Erbe) blir beskyldt for å drive en mistenkt til å begå selvmord. (Foto: Universal Pictures)
Connie Matson føler seg utbrent i jobben som pleierske på et sykehjem for eldre. Da hun blir funnet drept i sin egen leilighet i New York, blir etterforskerne Goren og Eames satt på saken. Pleierskens papirer viser nemlig at hun tidligere ble oppsagt fra det amerikanske flyvåpen, der hun arbeidet med et spesialoppdrag: Et vaksinasjonsprogram mot miltbrannbakterier.

En viss herr Boden, en venn av den drepte Connie Matson, viser seg å ha en kjølebag han fikk av henne med vaksinasjonsdoser mot miltbrann. Selv ga han Matson en pen slump med penger for dosene.

Spor av bakterien
I selve leiligheten til Matson finner etterforskerne ingen spor av miltbrannbakterien. Men det er derimot spor av bakterien i bunken med dollar hun bar på seg da hun ble drept.

En gjennomgang av Connie Matsons arkiv viser at hun hadde en mulig oppdragsgiver i delstaten Maryland. Det dreier seg om firmaet Haznotics som spesialiserer seg på sikkerhet i nærmiljøet.

Fort Detrick
Ikke lenge etter befinner Goren og Eames seg i Maryland, der sporene peker videre i retning av Fort Detrick. Her ligger det amerikanske forsvarets senter for forskning på infeksjonssykdommer… Men etterforskerne har også mer å tenke på, de blir nemlig beskyldt for å ha drevet en mistenkt til å begå selvmord.

Mer om serien
Produsent Dick Wolf er mannen bak de utrolige seersuksessene i Law & Order-serien. Den originale serien hadde premiere i 1990, og siden er det kommet to nye avleggere med omtrent like stor suksess: Law & Order: Special Victims Unit og Law & Order: Criminal Intent, som nå sendes på NRK2.

Handlingen tar utgangspunkt i arbeidet til etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og partneren Alex Eames (Kathryn Erbe).

D’Onofrio kjenner nok mange igjen fra filmen Men in Black. Hans rollefigur Goren er meget skarp og følger som oftest instinktene sine i arbeidet. Han og kollega Alex Eames utfyller hverandre på godt og vondt.

To andre sentrale personer er statsadvokat Ron Carver (Courtney B. Vance) og etterforskningsleder James Deakins (Jamey Sheridan).

Amerikansk dramaserie, 2002
Originaltittel: Law & order: Criminal intent, season 2
Kveldens episode: "A person of interest"
Produsert av: Universal Pictures
Med: Vincent D’Onofrio, Kathryn Erbe, Courtney B. Vance, Jamey Sheridan.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57