Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 16. april 1999 kl 19.30 Brødrene McMullen

Brødrene McMullen (t)


NRK2 fredag 16. april kl 19.30
Brødrene McMullen

Sex eller kjærlighet

Når man er en god irsk katolikk, velger man én person som man tilbringer resten av livet med. Men hvordan kan man være sikker på at den man har funnet virkelig er den rette? Det er spørsmålet de tre brødrene McMullen tumler med.
Familien McMullen kommer opprinnelig fra Irland, men bor nå i USA. Da familieoverhodet Mr. McMullen dør, samles de tre brødrene Jack, Barry og Patrick i sin fars begravelse. Ikke før er jordfestelsen over før Mrs. McMullen bekjentgjør at hun akter å dra tilbake til Irland for å tilbringe resten av livet sammen med den mannen hun i virkeligheten har elsket alle disse årene. Og hun forlater sine sønner med følgende advarsel: \"Ikke gjør den samme feilen!\".

Tre brødre
Jack, den eldste av de tre brødrene, bor med sin kone Molly i familiens gamle hus på Long Island. Han har alltid ment at han er lykkelig. Men i det siste er han begynt å tvile på om hans kone er den rette for hele resten av livet. Og han fristes voldsomt til å innlede et forhold til en annen kvinne - til tross for store samvittighetskvaler.

Den mellomste, Barry, er overbevist ungkar og bare trofast mot sitt prinsipp om at et forhold ikke må vare lengre enn 12 timer! Han kommer derfor i alvorlig klemme da han møter en pike som han mot sin vilje blir forelsket i .
Lillebror Patrick er den som er sterkest i troen og den mest romantiske av de tre. Han har hatt et flerårig forhold til en og samme pike, som han selvfølgelig også skal gifte seg med. Men selv her begynner usikkerheten å vokse, jo nærmere han kommer den nøye planlagte ekteskapelige framtid. Ikke minst da hun blir gravid og insisterer på abort.

Under samme tak
Barry har nettopp slått opp med enda en kjæreste og står nå uten tak over hodet. Patric har en kjæreste, men hans religion forbyr ham å flytte inn hos henne før de er gift, så også han mangler et sted å bor. Barry og Patric flytter derfor midlertidig inn hos storebror Jack. De månedene de tre brødrene tilbringer sammen i det huset de vokste opp i, får en avgjørende betydning for deres kjærlighetsliv. De utveksler erfaringer og gode råd og hjelper hverandre litt på vei. Og de forstår plutselig alle meningen med sin mors advarsel.
NRK2 fredag kl 19.30

Gode kritikker
\"Brødrene McMullen\" fikk god omtale av norske filmkritikere.
\"Rufsete, romantisk komedie om tre brødre og deres forhold til kvinner\"
- Aftenposten
\"Sjarm og humor, realisert med en blanding av distanse og engasjement\"
- Dagbladet
\"Stillfarende, humørfylt boble av en film om de tre brødrene McMullen som holder sammen i sitt barndomshjem.\"
- VG

Bilder (via Scanpix, Data-tv/Internett)
1. De tre brødrene McMullen: Patric (Mike McGlone, Barry (Edward Burns) og Jack (Jack Mulcahy)

2. De tre brødrene McMullen - Jack, Barry og Patric - på pub sammen med Barrys kjæreste Audry (Maxine Bahns).

3. Patric og Barry flytter midlertidig inn hos storebror Jack.

Film - innkjøpt
Produksjonsland: USA (1995)
Originaltittel: The Brothers McMullen
Regi Edward Burns
I rollene: Jack Mulcahy, Mike McGlone, Maxine Bahns, Connie Britton, Edward Burns m.fl.
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41