Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 19. november 2004 kl 22.15 Detektimen: Sporløst forsvunnet

En fars tragedie

Charles Dutton vant Emmy-pris i 2003 for sin gjesterolle som den fortvilte faren Chet. (Foto: CBS Worldwide Inc)
Charles Dutton vant Emmy-pris i 2003 for sin gjesterolle som den fortvilte faren Chet. (Foto: CBS Worldwide Inc)
Mens Jack Malone og hans team jobber med en vanskelig forsvinningssak, dukker en sørgende far opp fra fortiden. Hans lille gutt forsvant for fem år siden og er aldri blitt funnet.

FBI-folkene som arbeider med å spore opp savnede personer, har alle opplevd saker som ikke er blitt løst. En av sakene som plager Jack Malone mest, ligger fem år tilbake, da en to år gammel gutt forsvant under en telttur med familien. Nå blir han oppsøkt av guttens far, Chet Collins, som har kommet over nye opplysninger som han bønnfaller Jack om å undersøke nærmere.

Samtidig får FBI-teamet melding om at en 19 år gammel jente, Eve, er forsvunnet. Jack og kollegene hans undersøker rommet hennes uten å finne noen spor. Hun var en hyppig gjest på byens nattklubber, men ingen av hennes bekjente ser ut til å ha stått henne nær.

Eve var konstant på jakt etter modell- og skuespillerjobber, og skiftet både utseende og identitet etter hva slags oppdrag hun var ute etter. Avhør av personer tilknyttet byrået hun arbeidet for blir derfor avgjørende i etterforskningen.

Prisbelønt gjesterolle
I rollen som den fortvilte faren Chet Collins møter vi Charles Dutton. Han medvirker også i en senere episode i samme rolle, som innbrakte ham Emmy-prisen 2003 for beste gjesterolle i en dramaserie.

Om serien
Krimserien "Sporløst forsvunnet"(Without a Trace) er blant de aller mest populære dramaseriene i USA. Med over 20 millioner tv-seere hver uke ligger serien nå som nummer to på listen over de mest sette seriene i primetime i USA. Serien har også slått an blant kritikerne og vunnet en rekke priser.

Handlingen dreier seg rundt en gruppe spesialetterforskere i FBI med ansvar for å spore opp savnede personer. Hver episode byr på en avsluttet historie der etterforskningsgruppen arbeider etter én hovedregel - å lære offeret å kjenne. Det innebærer å kartlegge den savnedes tilværelse i minste detalj og hvert minutt av vedkommendes bevegelser i døgnet før forsvinningen.

Gruppen ledes av Jack Malone (Anthony LaPaglia), en skarpskodd og tøff, men også medfølende FBI-veteran. Kvinnene på laget er den vakre og uredde Samantha Spade (Poppy Montgomery) og hennes jordnære, effektive kollega Vivian Johnson (Marianne Jean-Baptiste). Danny Taylor (Enrique Murciano) er en lidenskapelig type, samtidig som han nødig utleverer sitt privatliv. Nykommeren Martin Fitzgerald (Eric Close) har mye han gjerne vil bevise overfor sine mer erfarne kolleger.

Amerikansk krimserie (2002)
Originaltittel: Without a Trace
Sesong 1, episode 4: Between the Cracks
I hovedrollene: Anthony LaPaglia, Poppy Montgomery, Marianne Jean-Baptiste, Enrique Murciano og Eric Close
Produsert av Jerry Bruckheimer Television i samarbeid med Warner Bros. og CBS
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99LENKER
  • Hjemmeside 
  • Les mer