Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 23. juni 2002 kl 22.30 Familiehistorier: Blåmandag

Til arbeidet skiller dere ad

Familien Kraft får et problem når faren, Uwe, får jobb i en annen by og må flytte 60 mil fra hjemmet (Foto: Arte Geie
Familien Kraft får et problem når faren, Uwe, får jobb i en annen by og må flytte 60 mil fra hjemmet (Foto: Arte Geie
Familiehistorien foregår i Leipzig i Tyskland. Her bor ekteparet Katja og Uwe Kraft. De har vært gift i 18 år, og aldri vært fra hverandre. Hvordan skal familien overleve når Uwe mister jobben i Leipzig og må ta arbeid i Stuttgart – 60 mil fra hjemmet?

Katja er frisør, og Uwe arbeider på en bilfabrikk. Begge er i førtiårene, og nå er de i ferd med å bygge nytt hus i Leipzig. Med god hjelp av venner og naboer skal huset stå ferdig til sommeren. Hagen er nesten ferdig, og alt er utregnet til siste pfennig. Helt uventet finner Uwe et brev i postkassen i den gamle leiligheten, hvor han får beskjed om at han har mistet jobben på bilfabrikken på grunn av omorganisering.

Men Uwe er heldig, tross alt. Han får tilbud om ny jobb i utkanten av Stuttgart, 60 mil fra det nye hjemmet. Snart opplever Uwe fremmedgjøringen og ensomheten på det nye stedet. Bekjentskapet med en sympatisk, ung kvinne setter ekteskapet i fare, og hans kone Katja trøster seg også litt på si’. Vil familien overleve påkjenningene?

Om ”Familiehistorier”
Tanken bak prosjektet ”Familiehistorier” er at en hendelse et sted i Europa får alle generasjonene i en familie til å tenke gjennom meningen med livet. Ideen kom fra den franske produsenten Jaques Dercours. I tillegg til Tyskland har Frankrike, Norge, Wales, Tsjekkia og Catalonia (Spania) laget sine bidrag.

Tysk produksjon
Originaltittel: ”Montage”
Regi: Hans-Henning Borgelt
I rollene: Michael Günther-Baumann, (Uwe Kraft) Kathrin Waligura, (Katja Kraft), Conrad og Grischa Waligura (barna)
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilde (to motiv)
Familien Kraft får et problem når faren, Uwe, får jobb i en annen by og må flytte 60 mil fra hjemmet (Foto: Arte Geie)