Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 12. juni 2003 kl 23.20 Roskilde-Festivalen 2002

Rockestjerner i gummistøvler

Saybia er vant til å møte hengivne fans, men er likevel nervøse før sin store Roskilde-debut. (Foto: DR)
Saybia er vant til å møte hengivne fans, men er likevel nervøse før sin store Roskilde-debut. (Foto: DR)
Svenske David and the Citizen og danske Saybia er nervøse foran debutkonserten på Roskilde. Men kan du være ekte rockestjerne hvis du sover i telt?

David and the Citizens har gjort det skarpt på MTV’s Nordic Top 5. De debuterer på Roskildefestivalen, og synes det er stort å få kjøre inn artistinngangen. Men de synes ikke det er like glamorøst å være rockestjerner når de må sove i et vått telt og ha gummistøvler på bena.

Saybia skal også debutere scenen i Roskilde. Selv om de allerede er store stjerner i Danmark og har solgt over 100 000 plater, er bandet temmelig nervøse før de skal på scenen.

Besøk av næringsmiddeltilsynet
Firat og vennene hans strever med å servere fulle festivaldeltakere det de vil ha. I kveldens episode får de besøk av næringsmiddeltilsynet.

Bjørn Inge er på chat-treff og får endelig møte alle vennene han bare har snakket med på nettet. Men etter hard festing er det ikke like lett å finne frem til riktig konserttelt.

Om programmet
Roskilde-Festivalen 2002 er en dokumentarserie som viser hvordan festivalen oppleves fra innsiden. Vi følger ungdommer fra både Norge, Sverige og Danmark og da har høye forventninger til festivalen. 18 år gamle Bjørn Inge reises hjemmefra for første gang, Firat skal selge kebab, designerne Gisle og Karin skal selge klær, og bandene David and the Citizens og Saybia skal spille på Roskilde for første gang.

Programmet er en samproduksjon mellom NRK, SVT og DR. Det er ikke helt tilfeldig at de tre nordiske kanalene er gått sammen om å lage dokumentaren; ca. 40 prosent av publikum ved festivalen er danske, 28 prosent er svenske, mens 19 prosent er nordmenn.


NRK Barn og Ungdom
Nordisk samproduksjon mellom NRK, SVT og DR
Pressekontakt: Frøydis Haug, 23 04 99 18/98 48 02 78