Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 22. juni 2004 kl 20.55 Kalde føtter

Nervøs stemning i Manchester

Pete (John Thomson) and Ramona (Jacey Salles) svinger seg på Davids og Karens kostymeparty. (Foto: Granada)
Pete (John Thomson) and Ramona (Jacey Salles) svinger seg på Davids og Karens kostymeparty. (Foto: Granada)
Adam og Rachel er nervøse foran neste behandling mot barnløshet. Davids 40-årsdag nærmer seg med stormskritt, og Pete møter Ramona i lekeparken.

Natten før behandlingen tilbringer Adam og Rachel på et eksklusivt hotell. De unner seg både østers og champagne, men sex må de holde seg langt unna, har doktoren sagt. De gruer seg begge til det som skal skje, men gjennomfører behandlingen som bestemt neste dag.

David har fantasier om Jessica og ham selv på et lurvete hotell. Virkeligheten er ikke fullt så pirrende; de deltar på et politisk møte sammen med flere andre. Når David forteller at han snart fyller 40, foreslår Jessica en fest. David synes det er en god idé, men bestemmer seg for ikke å invitere Pete. Han vil bare legge en demper på stemningen, tror David.

Pete har tatt lille Adam med seg i lekeparken, og her treffer han Ramona. Etter hvert får Pete mer og mer sansen for den mørkhårete skjønnheten.

Om serien
Seerne kan glede seg til en sommer med den populære gjengen i "Kalde føtter". Det blir nemlig gjensyn med sesong 3, 4 og 5 av den britiske serien som gir en humoristisk og treffsikker skildring av det moderne parforhold og dets prøvelser.

I sentrum for handlingen står tre par i trettiårene som beveger seg gjennom kjærlighetens minefelt. De vingler mellom drømmen om ekteskap og barn på den ene siden, og angsten for forpliktelser og kvelende hjemmehygge på den andre.

Parene består av Rachel (Helen Baxendale) og Adam (James Nesbitt), Jenny (Fay Ripley) og Pete (John Thomson) og Karen (Hermione Norris) og David (Robert Bathurst).

Serien har fått mye oppmerksomhet og begeistrede kritikker i hjemlandet. Fremragende manus og skuespillerprestasjoner samt en sylskarp kombinasjon av humor og gjenkjennelige situasjoner, er blant kvalitetene som er trukket fram i britisk presse.

Britisk komedie
Originaltittel: Cold Feet
I rollene: Helen Baxendale, James Nesbitt, John Thomson, Fay Ripley, Robert Bathurst og Hermione Norris
Manus: Mike Bullen og David Nicholls
Produksjon: Granada Television
Pressekontakt: Hilde Ljøen(23 04 72 36)