Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

Steinar Sagen om Jan Erik Hovden

Hvem er Jan Erik Hovden, Steinar Sagen?

- Jan Erik Hovden er en dust. Han er en fyr som jeg ville hatt kjempeproblemer med hvis jeg hadde kjent ham. Jeg tror jeg ville forsøkt å unngå ham. Han er en sånn type som sier utrolig kjedelige ting på en utrolig selvsikker og brautende måte, som tvinger folk til å tro at det han sier er viktig fordi han bruker store ord og svære vendinger. .

I bunn og grunn er Jan Erik Hovden en ganske trist type. Det er trist med mennesker som ikke skjønner at absolutt alle rundt dem synes de er teite. Hovdens problem er at han har alt for store baller og alt for mye selvtillit i forhold til det han faktisk presterer. Han har rett og slett sørgelig liten innsikt i hvordan han oppleves av andre. Det er nesten motsatt for ham - jo mer han oppfører seg som en profet, dess mer tror han på det selv.

Er han morsom?

Hovden er ikke morsom fordi han sier morsomme ting. Han er morsom fordi det er så flaut å se ham holde på. Samtidig får man en voldsom sympati for ham. Man vil at det skal gå bra for ham, tross alt. Man tar seg selv i å tenke:

- Kan ikke noen bare fike til ham! Skrike til ham at han må VÅKNE OPP! Du er bare en helt vanlig fyr som alle oss andre, du er IKKE Jesus!

Når alt kommer til alt er han jo bare egentlig hypp på å få tilbake dama si. Han er på nedadgående kurve, både profesjonelt og på hjemmebane, og trenger å bli sett og respektert igjen. Jan Erik Hovden tror er redningen er sitt eget medfødte og totalt misforståtte talent: Han tror han er en kommunikasjonsguru.

Selv om det er ganske kleint, så er det også noe morsomt med mennesker som er overbevist om at de har et talent de overhodet ikke eier. Litt sånn: - Jeg driter i hva alle andre mener. Jeg ER et TALENT.

Tror han på det han selv sier?

Jan Erik Hovden har klokketro på sitt eget budskap. Han er overbevist om at dette er veien å gå. Dessverre har han veldig liten innsikt i at dette er opplagte sannheter. Han blåser opp selvfølgeligheter som om det skulle vært innsikt fra Gud.

Jan Erik Hovden har den klassiske selvtilliten man lett får etter alt for mange år i reklamebransjen med mye penger mellom hendene: Egoet er alltid større enn talentet.