Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 6. april 2003 kl 19.40 Brigaden

Tronds oppvåkning

Trond (Håkon Ramstad) vil bli en bedre og mer inspirerende sjef for Herman (Anders Mordal) og de andre i Brigade 01. Men veien fra ord til handling er ikke enkel... (Foto: Erlend Aas, Scanpix)
Trond (Håkon Ramstad) vil bli en bedre og mer inspirerende sjef for Herman (Anders Mordal) og de andre i Brigade 01. Men veien fra ord til handling er ikke enkel... (Foto: Erlend Aas, Scanpix)
Trond får plutselig en slags oppvåkning der han ser på seg selv med nye øyne. Han oppdager at han har oppført seg som en tosk både overfor Connie og kollegene. Nå vil han starte med blanke ark og bli en bedre og mer oppofrende kjæreste og sjef.

Tronds plutselige bølge av selvkritikk virker nokså overveldende på omgivelsene. Han oppdager også snart at det er vanskelig å omsette ord til handling. På tross av – eller kanskje på grunn av – sine gode intensjoner, havner han på kraftig på kant med flere av kollegene i kveldens episode.

Oddvar og Silje har funnet sammen igjen, men når han begynner å legge seg opp i hennes oppdragelse av Joakim, blir det brudulje på ny.

Bernt er fullstendig nedbrutt fordi kona Line ser ut til å ha kastet ham ut en gang for alle. Herman, som har vært igjennom en vond skilsmisse selv, ser at Bernt er i ferd med å gå i de samme fellene som han selv gjorde, og forsøker å hjelpe kollegaen.

Om "Brigaden"
Brannfolkene i Brigade 01 har en jobb som er svært krevende både fysisk og psykisk, og de utsettes for påkjenninger som ligger på grensen av det man kan klare. De stiller alltid opp – samtidig som de hele tiden spør seg om de kunne ha gjort mer, især når liv står på spill. Hva er drivkraften til mennesker som utsetter seg for slike belastninger?

Mannskapet har også et privatliv, men jobben setter forhold og familieliv på harde prøver. Spenninger finnes også i relasjonene mannskapet i mellom, og ikke minst ulmer en maktkamp mellom Brigaden og ledelsen ved brannstasjonen, som prøver å få sterkere kontroll over det ukonvensjonelle røykdykkerlaget.

Hovedskikkelsen i serien er Trond (Håkon Ramstad). Han nyter stor respekt fra kollegene for sin dyktighet og idealistiske innstilling til jobben, men kjenner seg utbrent og utilstrekkelig. Han sliter også i forholdet til samboeren Connie (Ines Prange). Etter at hans sjef og kamerat Torstein omkommer under en kirkebrann, går Trond likevel med på å etterfølge ham som brannmester for brigaden.

I tillegg er følgende skikkelser blant de sentrale i serien: Den sindige Herman (Anders Mordal), den kjekke og kvinnesky Oddvar (Duc Paul Mai-The), den ambisiøse og korrekte Per (Hallvard Holmen), machomannen Bernt (Åsmund-Brede Eike) og den lojale og familiekjære Erik (Erik Kirkman). Den tøffe og tiltrekkende Andrea (Line Verndal) er Brigadens eneste kvinnelige røykdykker. Morten (Gerald Pettersen) er grinebiteren og intrigemakeren på laget, mens Ravi alias Ivar (Sajid Malik) er ung og uerfaren, men desto mer oppslukt av jobben. Tønder (John Sigurd Kristensen) er den kontrollerende og formalistiske sjefen på brannstasjonen.

Egenproduksjon fra NRK Drama
Regi: Erik Poppe, Christian Brym, Berit Nesheim og Tor Tørstad
Prosjektleder: Folke Gravklev, 23 04 53 67/41 61 82 66
Manuskript: MAIPO Film & TV-produksjon
I rollene bl.a. Håkon Ramstad, Ines Prange, Anders Mordal, Duc Mai-The, Hallvard Holmen, Åsmund- Brede Eike, Erik Kirkman, Gerald Pettersen, Line Verndal, Sajid Malik, John Sigurd Kristensen, Hans Rønningen, Marianne Mørk Larsen, Stine Varvin
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51, 95 10 02 99

Blir også sendt førstkommende torsdag på NRK1LENKER
  • Hjemmeside