Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 lørdag 11. oktober 2008 kl 21.30 Film: Det motsatte av sex

En lillesøster til besvær

Lucia (Lisa Kudrow) er Bills (Martin Donovan) beste venn og fortrolige (Foto: Rysher Entertainment)
Lucia (Lisa Kudrow) er Bills (Martin Donovan) beste venn og fortrolige (Foto: Rysher Entertainment)
Deedee Truitt er 16 år, og livserfaren langt forut for sin alder. Hun har forstått såpass at det er den sterkeste, smarteste, slueste og mest hensynsløse som vinner i livet. Deedee får etter hvert nok av den lille byen i Louisiana, og inviterer seg selv hjem til sin homofile halvbror Bill.

Bill er en velmenende og godhjertet engelsklærer på en skole i Indiana. Han bor sammen med kjæresten Matt, en pen ung mann Deedee raskt forfører og snapper fra halvbroren. Ikke nok med det, hun er gravid og hevder at Matt er faren. De "låner" 10.000 dollar fra Bill, drar av gårde og lar ham i stikken. Dette er bare begynnelsen på Bills problemer.

En forsmådd elsker
Bills store kjærlighet var Tom, som døde av AIDS. Nå er Toms søster, den seksuelt hemmede og bistre Lucia, hans beste venn og fortrolige. Hun er slett ikke overrasket over hva som har skjedd. Et blikk på Deedee var nok for henne. Derimot blir både hun og Bill forbauset når en bitter og forsmådd jypling som heter Jason dukker opp. Han hevder å ha vært Matts elsker, og forlanger å få vite hvor Matt befinner seg. Hvis ikke truer han med å fortelle at Bill trakasserte ham seksuelt på skolen. Jason gjør akkurat det, og sheriffen Carl Tippett blir nødt til å følge opp anklagen. Bill suspenderes fra jobben.

Sheriffen Carl forelsker seg i Lucia, og Matt gir til slutt lyd fra seg. Etter hvert skjønner de involverte at det de egentlig ønsker, er det Deedee kaller det motsatte av sex – varige, forpliktende og kjærlige forhold. Ikke dermed sagt at det er det Deedee selv er ute etter…

Filmen er sendt tidligere.

Amerikansk komedie (1998)
Originaltittel: "The Opposite of Sex"
Med Christina Ricci (Deedee Truitt), Martin Donovan (Bill), Ivan Sergei (Matt), Lisa Kudrow (Lucia) og Lyle Lovett (Sheriff Carl Tippett)
Regi: Don Roos
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf: 23 04 78 53
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no