Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 24. februar 2005 kl 21.05 Filmplaneten

Humor på film

Dette bildet er tatt utenfor 22 Highbury Terrace, åstedet for verdens tredje dårligste filmreplikk:
Dette bildet er tatt utenfor 22 Highbury Terrace, åstedet for verdens tredje dårligste filmreplikk: "Is it still raining? I hadn't noticed…". (Foto: NRK)
Humor på film er selvsagt morsomt, men det er også grunn til å ta det seriøst. Det er for eksempel forskjell på engelsk og amerikansk humor. Mikal Olsen Lerøen ser nærmere på fenomenet.

Romantiske komedier og humor på film er de to røde trådene i kveldens Filmplaneten. Mikal Olsen Lerøen har besøkt udødelige engelske humoradresser, som Notting Hill i London og flere steder der "Fire bryllup og en gravferd" er spilt inn. Dessuten går han i forvirrede Bridget Jones' fotspor.

I tillegg blir det et møte med Bill Murray. Murray har en lang karriere bak seg som morsom og underfundig på film, blant annet i "Ghostbusters", "En ny dag truer", "Lost in Translation" og i hans kommende film "Livet under vann med Steve Zissou".


Om serien
Filmplaneten er programmet for alle som er interessert i film og filmstjerner. Programleder Mikal Olsen Lerøen er uhelbredelig filmentusiast som tar seerne med på de viktigste filmfestivalene, orienterer om hva som skjer, presenterer nyheter, intervjuer store og små stjerner og gir eksklusive sniktitter på kommende filmer.

Denne våren kan han by på to programmer om filmdivaen Elizabeth Taylor, fokus på kontroversielle filmer, humorfilmer og science fiction, et portrett av Clint Eastwood og programmer om hvordan man redigerer filmer.

Egenprodusert filmprogram fra NRK Kultur (2005)
Programleder: Mikal Olsen Lerøen
Prosjektleder: Folke Gravklev
Presseansvarlig: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 98 41/92 01 55 79,