Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 23. april 2008 kl 19.00 Safari

Kunst, festing og en strikket dødscelleSøskenparet Jeppe og Lærke Hein har sammen startet Karrierebar, hvor du får drinker og samtidskunst på høyt nivå servert samtidig. Ettersom Jeppe i mange år har vært en av de viktigste unge kunstnerne på den europeiske kunstscenen, har kollegene hans villig lånt ut arbeidene sine. Karrierebar har arbeider av kunstnere som Michael Elmgreen og Ingar Dragset, Gardar Eide Einarsson, Jesper Just, Ernesto Neto og Monica Bonvicini, for bare å nevne noen.

Samarbeid om dødscelle
Den norske kunstneren Kjersti Andvig strikker en dødscelle i Texas, hvor den dødsdømte fangen Carlton Turner sitter og venter på sin siste time. Han har selv fått bestemme hvilke symboler som skal pryde kunstverket, som er håndstrikket i helt realistisk målestokk.

En hemmelig kommite
Ernst Billgren er Sveriges mest berømte samtidskunstner. Han maler, designer møbler av glass, regisserer filmer og teater, skriver bøker og bygger en by i Thailand. Mye av det han gjør, handler om hva og hvem som definerer hva som er kunst. Billgrens TV-serie "AK3" (vist i SVT) handler om at det finnes en komite som bestemmer hvem som skal slå gjennom som kunstner.

92 år og aktuell med to utstillinger
Thore Heramb (92) forbereder to nye utstillinger, begge åpner nå i mai. Safari møter ham hjemme i atelieret på Jevnaker, hvor han snakker om kunsten og det å bli gammel.

Og vi møter superstjernekunstneren Julian Schnabel, kanskje mest kjent som regissør av filmen "Dykkerklokken og sommerfuglen", når han tidligere i år åpnet en stor retrospektiv utstilling på Kiasma i Helsingfors.

Egenprodusert kunst- og kulturmagasin fra NRK Kultur (2008)
Programleder: Helle Vaagland
Prosjektleder: Ales Ree
Ved spørsmål: Ales Ree, 913551803 / 23042493 eller
Kontaktperson i Programinformasjon: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900
info@nrk.no