Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 31. desember 2003 kl 22.30 NRKs underholdningsår

Et drivende godt år!

Jon Almaas og Trond-Viggo Torgersen gjør opp underholdningsavdelingens status ved årets slutt (NRK-foto: Ole Kaland)
Jon Almaas og Trond-Viggo Torgersen gjør opp underholdningsavdelingens status ved årets slutt (NRK-foto: Ole Kaland)
Er du en god "Kompis" så kan vi kanskje "Slå på ring"? Hvis du syns det er "Midt i blinken", så la oss ta "Eldrebølgen", da vel! Er du redd for "Hodejegerne", så rop "Taxi, taxi!" I det hele tatt, "Bla, bla, bla"… Jon Almaas og Trond-Viggo Torgersen gjør opp underholdningsavdelingens status ved årets slutt.

"Eldrebølgen" ble den mest sette reality-serien i Norge noensinne. Cotty, Biggen, Kri, Randi og de andre ble rikskjendiser i løpet av kort tid. Den godt voksne gjengens oppdrag var å sette opp, og spille i en revy som skulle fremføres for publikum. Det klarte de over all forventning, og programserien fikk også ros for å ha skapt et mer nyansert syn på eldre mennesker.

Gullrekka
Lyder stikkordet "gullrekka" kjent? Fredag på NRK1 med "Beat for beat", "Nytt på nytt" og "Først & sist" har slått knockout på konkurrentene de siste årene, og det er som kjent noe som heter "never change a winning team"…

"Frokost-tv" kom tilbake i høst, forhåpentligvis for å bli. 16. september klokka 06.28 åpnet Anne Grosvold og Øystein Bache frokoststudioet, med Anne Ardem og Espen Graff som avløsere etter 14 dager. Men "Da Capo" ble lagt ned for alltid…

"Berserk" het båten, og Alex Rosén var om bord. Serien "Båtliv" holdt seg i litt smulere farvann, mens "Forandring fryder" tok steget ut i hagen. Hilde Hummelvoll hadde her hjelp av hagekonsulenten Yvonne Dengin og gartneren Sigmund Lunde. I serien "Uti vår hage" var det derimot helt andre vekster som dukket opp: Harald Eia, Bård Tufte Johansen og Atle Antonsen sørget for det.

I "Kokkekamp" hadde Rune Gokstad overtatt vervet til Brita Garden som hadde mer enn mat i magen. Rune Gokstad er for øvrig også på biltur med Geir Schau i programmet "Palme ved reisens slutt". Sammen drar de i en gammel Citroën til den franske riviera.

Musikk og events
Serien "Retro" med Elisabeth Andreassen og Ole Jørgen Grønlund har et trofast publikum, og musikken er fra vår nære fortid. En som også har en sterk, musikalsk forankring er Rune Larsen. Hans serie "Absolutt norsk" gikk denne forsommeren også.

Dan Børge Akerø er sjefen når det gjelder å få fram nye musikalske mennesker her i landet. I "Lørdan" med "Kjempesjansen" fikk mange unge, uetablerte utøvere muligheten til å vise seg fram og sanke støtte direkte fra folket. Seerne fikk selv en kjempesjanse til å løfte fram neste generasjons superstjerner ved noen enkle tastetrykk på telefonen.

Produksjonene av "Momarkedet", "Amanda", "Komiprisen", "Melodi Grand Prix", "Melodi Grand Prix junior" og "Nobelkonserten" viser nok en gang at underholdningssjef Tordis Aavatsmark og hennes mannskap er en avdeling for de helt store anledninger.

Egenprodusert underholdning
Programledere: Jon Almaas og Trond-Viggo Torgersen
Prosjektleder: Guri Skavlan
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83