Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 27. september 2004 kl 23.55 Detektiv Jack Frost

En fatal avgjørelse?

Jack Frost (David Jason) tar en avgjørelse som sjokkerer hans kollega Liz Maud (Susannah Doyle). (Foto: YTV)
Jack Frost (David Jason) tar en avgjørelse som sjokkerer hans kollega Liz Maud (Susannah Doyle). (Foto: YTV)
En tidligere kjenning av politiet ser ut til å ha falt tilbake til gamle synder. Men Jack Frost lar ham gå når han lover bot og bedring. De påfølgende hendelsene kan tyde på at den erfarne førstebetjenten har begått sitt livs brøler.

For flere år siden ble Sydney Snell dømt for en serie sykelige anfall mot barn i Denton. Nå ser det ut at han har vært på ferde igjen. Likevel har Frost medfølelse for mannen, og bestemmer seg for ikke å arrestere ham. Hans partner Liz Maud er dypt sjokkert over avgjørelsen hans og rapporterer saken.

Like etterpå får Frost til sin forferdelse vite at hans unnfallenhet kan ha kostet to barn livet. Saken blir et mareritt der Frost må kjempe for å redde sin egen karriere. Samtidig har han en annen vanskelig mordsak å etterforske, etter at et uidentifisert lik er oppdaget på en avsidesliggende hytte.

Om serien
I sommer og høst blir det gjensyn med Jack Frost hvor David Jason, best kjent for norske seere som pappa Larkin i serien "Livet med Larkins", spiller hovedrollen.

"Detektiv Jack Frost" byr ikke på ville skytescener, biljakter eller seriemordere. I stedet blir serien båret av realistisk handling, et troverdig og spennende persongalleri og mye humor. Kriminalforfatteren R.D. Wingfields bøker ligger til grunn for serien.

Jack Frost er en einstøing som har lite til overs for papirarbeid og politirutiner. I stedet oppnår han resultater med en kombinasjon av solid magefølelse, menneskekunnskap, uortodokse arbeidsmetoder og utrettelig
utholdenhet.

Jack Frosts sympati ligger hos de svake i samfunnet, og han
har overhodet ingen respekt for sine overordnede. Han er sjuskete, ustrukturert og trassig. Med sin uformelle stil og spesielle humor blir han dyrket av kollegene og lokalbefolkningen, mens han er en konstant torn i øyet på sin nærmeste sjef, den korrekte og strebete overbetjent Mullett (Bruce Alexander).


Britisk kriminalserie (serie 4, 1996)
Originaltittel: A Touch of Frost
Basert på bøker av R.D. Wingfield
Produksjon: Yorkshire Television
I rollene bl.a. David Jason og Bruce Alexander
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51