Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 25. august 2013 kl 18.30 Newton

Nytt fjes i Newton!


Velkommen til en ny sesong av Newton – med en splitter ny programleder. Line Jansrud (27) tar over jobben etter Selda, og kaster seg rett ut i det via et luftig svev med paraglider!

Det er selvsagt ikke bare for moro skyld at Line tester høydeskrekken. Underveis i svevet undersøker hun nemlig hvor redd hun er ved hjelp av en pulsklokke. Folk reagerer på ulike måter i lufta, og det blir spennende å se om Line blir stiv av skrekk, om hun hyler og skriker, eller om hun bare koser seg med den fantastiske utsikten.

En reise i kroppens indre
Line er utdannet lege, og i denne sesongen av Newton tar hun oss med på en reise inn i kroppens organer. Fordi griser og kuers organer ligner ganske mye på menneskenes, er det disse som brukes i serien.

Det skal blant annet testes hvor mye luft som kan få plass inni en griselunge før den sprekker, og om man kan lage briller av linsene i et kuøye. Doktor-Line tar frem skalpellen for å vise oss hvordan kroppens forskjellige organer er utformet.

Litt om Line
Newtons nye programleder Line Jansrud kommer fra Fetsund. Hun er glad i brett- og tv-spill, i å løpe, reise og å være i naturen. Line er nyutdannet lege, og mens hun ventet på turnusplass oppdaget hun at NRK søkte etter en ny programleder til Newton. Da tenkte Line: «den jobben vil jeg ha!»

Selv sier Line at hun gleder seg til å lage et spennende program for den yngre, nysgjerrige garden. Det morsomste med Newton er at det appellerer til barn og ungdoms nysgjerrige, lekne og smarte hjerner, for hjernen er til for å brukes!

Det Line ser aller mest frem til denne høsten, er å oppleve masse kult, spennende, rart og morsomt, som for eksempel å bli «bitt» av en blodigle og å dykke etter krabber i Finnmark.

Populæritenskapelig magasin
Programleder: Line Jansrud
Produsert av NRK Tyholt 2013
Prosjektleder: Erling Normann
Presseansvarlig: Jade Josefine Nordahl / 92403873
TV-seere kan kontakte NRKs Publikumsservice: info@nrk.no / 815 65 900