Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 28. januar 2006 kl 21.05 Niern: Pauline & Paulette

Søsterforhold – på godt og vondt

Pauline er en svært tilbakestående kvinne som i en alder av 66 år verken kan lese, snakke i fullstendige setninger eller knytte skolissene sine. Til tross for sitt handikap er Pauline lykkelig, og kan gå enkle ærend. Den eldre søsteren Martha tar seg av henne, men store forandringer skjer da Martha dør.

Pauline har alltid vært mer glad i en annen søster, Paulette, og Pauline ville vært i Paulettes undertøybutikk hver dag hvis ikke Martha hadde hindret henne. Etter Marthas død oppdager Paulette og den tredje søsteren Cecile at Martha har etterlatt seg et testamente. Der står det at formuen etter Martha vil bli delt i tre deler mellom de gjenlevende søstrene, på betingelse av at de tar seg av Pauline. Hvis de ikke gjør det, går pengene i sin helhet til Pauline.

Paulette går motvillig med på å ta seg av Pauline, og det oppstår en del uortodokse situasjoner i undertøybutikken. Dette tærer på Paulettes tålmodighet, og i hemmelighet planlegger hun å stenge butikken og reise langt av gårde – uten Pauline.

Belgisk/fransk/nederlandsk drama (2001)
Originaltittel: "Pauline et Paulette"
Med Dora van der Goren (Pauline), Ann Petersen (Paulette), Rosemarie Bergmans (Cecile), Julienne De Bruyn (Martha), Idwig Stephane (Albert)
Regi: Lieven Debrauwer
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78