Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 17. desember 2005 kl 19.55 Hvilket liv!

Bøker og hete følelser

Å lese på sengen går ut over andre aktiviteter. Det får både Ben (Robert Lindsay) og Susan (Zoë Wanamaker) merke. (Foto: BBC)
Å lese på sengen går ut over andre aktiviteter. Det får både Ben (Robert Lindsay) og Susan (Zoë Wanamaker) merke. (Foto: BBC)
Susan har fått litterære anfektelser, og prøver også å få Ben til å lese. Ben leser en bok, men det får være nok. Han nekter å diskutere den etterpå. Susan melder seg derfor inn i en litterær klubb, hvor diskusjon er et viktig tema. Ungdommen har også sitt å slite med. Abi vil gjerne gå på konsert med Coldplay, og Roger gjør hva han kan for å skaffe billetter.

Når Susan ankommer klubbmøtet, finner hun ut at hun er eneste deltaker hos lederen
Mr. Griffin. Susan begynner å snakke om boken, men skjønner snart at Mr. Griffin har helt andre interesser. Dempet musikk, vin og en myk sofa, samt det faktum at Mr. Griffin ikke en gang har lest boken de skal diskutere gjør at Susan drar hjem igjen.

Ben tror at Susan kommer tidlig hjem fordi hun kjedet seg, og er såre fornøyd med det. Men når Mr. Griffin dukker opp på døren hos Harper for å be om unnskyldning, misforstår Ben med det resultat at Mr. Griffin går hjem hellig overbevist om at Susan er interessert i ham likevel.

Michael har skaffet billetter til Coldplay, og selger to til Roger, som klarer å miste dem. Heldigvis har Michael flere billetter, som Roger får kjøpe – til en høyere pris enn første gang.

Om serien
Ben Harper er tannlege, og mener fra tid til annen at det å leve i en moderne familie er like morsomt som å trekke ut tenner på folk. Med en temperamentsfull, rappkjeftet kone, Susan, og tenåringene Nick og Janey, samt attpåklatten Michael, står prøvelsene i kø hos Harpers.

I sesong 5 har Nick flyttet hjemmefra, og Janey har flyttet hjem igjen fra universitetet med den lille sønnen Kenzo. Abi, som er en slektning av Ben, bor også hjemme hos Harpers. Roger, Bens kollega på tannlegekontoret, har et godt øye til Abi.

Britisk komiserie (2004
Produsert av BBC
Originaltittel: "My Family", serie 5
Episodetittel: "The Book of Love"
Med Robert Lindsay (Ben), Zoë Wanamaker (Susan), Gabriel Thomson (Michael), Siobhan Hayes (Abi), Daniela Denby-Ashe (Janey), Kieron Self (Roger) og Paul Bradley (Mr. Griffin)
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78